Clicky

 
Transport Online - Politie onderzoekt berichten over belagen van agenten thuis [+video]

Politie onderzoekt berichten over belagen van agenten thuis

Politie onderzoekt berichten over belagen van agenten thuis [+video]
07-07-2022 16:35 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De politie Noord-Nederland onderzoekt berichten en filmpjes die op sociale media rondgaan waarin wordt beweerd dat politieagenten thuis worden belaagd door actievoerders. Zo zou er brand zijn gesticht in de tuin van een politieagent die was betrokken bij het schietincident bij een boerenprotest in Heerenveen dinsdagavond. Een politiewoordvoerster laat weten hiervan geen melding te hebben en de waarheid van de berichten te onderzoeken.

De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden meldden donderdagmiddag dat, naar aanleiding van het protest in Heerenveen en beelden en bedreigingen die vervolgens rondgingen in chatgroepen en op sociale media, zeker één agent is ondergedoken. De politie verwijst hierover door naar het Openbaar Ministerie, een OM-woordvoerster wil daar op haar beurt niets over kwijt. "Dit valt onder het stelsel bewaken en beveiligen, dus daar doen wij geen mededelingen over."

In een andere video die rondgaat op sociale media, wordt de suggestie gewekt dat er een truck in een tuin van een agent staat waar ingepakte hooibalen op de grond liggen. De politie zegt hierover dat het "absoluut niet waar is" dat dit bij een agent in de tuin is. De woordvoerster weet waar dit is, maar wil de plaatsnaam niet delen. "Er is ook geen enkele aanwijzing van een gerichte actie. Het kan heel goed een ongeval zijn geweest, waarbij de balen van de wagen zijn gerold. Bovendien zijn de beelden zeker een dag oud."

Politievakbond ACP kan de beelden ook niet "met 100 procent zekerheid" bevestigen. Net als de politie een dag eerder, spreekt de bond zich uit tegen het delen van privégegevens van agenten, het zogenoemde doxing. Daarnaast "blijft de boodschap dat mensen weg moeten blijven bij huizen van politiemensen, politici en journalisten", aldus een ACP-woordvoerder. "Blijf weg van de plekken waar gezinnen en kinderen wonen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions