Clicky

 
Transport Online - British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon
07-07-2022 15:55 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij British Airways lijkt een staking van het grondpersoneel te kunnen voorkomen. De onderneming bereikte een akkoord met vakbond Unite waarin onder meer een hoger loon is afgesproken. Het grondpersoneel, dat eigenlijk over twee weken een driedaagse staking had gepland, mag nu over dat nieuwe akkoord stemmen.

Net als in veel andere landen klaagt personeel van British Airways over de hoge werkdruk en de lage beloning, zeker nu de inflatie zo hoog is. Luchtvaartmaatschappijen proberen ook meer personeel aan te trekken en als dat niet lukt schrappen ze vluchten. Zo kondigde British Airways woensdag nog aan tot en met oktober ruim 10.000 vluchten niet door te laten gaan.

Ook vliegvelden kampen met personeelstekorten, waardoor ze niet alle vluchten kunnen verwerken. Schiphol en de Londense luchthaven Heathrow beperkten bijvoorbeeld het aantal reizigers die deze zomer via die vliegvelden kunnen reizen. Duitse luchthavens willen de personeelstekorten oplossen door mensen uit het buitenland aan te trekken, bijvoorbeeld uit Turkije. De Duitse vliegvelden en commerciële bagage-afhandelaars willen in totaal zo 2000 mensen aantrekken om de tekorten tegen te gaan.

Waar veel luchtvaartmaatschappijen noodgedwongen vluchten schrappen, doet Emirates dat niet. De onderneming uit de Verenigde Arabische Emiraten zegt na gesprekken met luchthavenuitbaters en dienstverleners als bagageafhandelaars al haar geplande vluchten uit te kunnen voeren. In juli en augustus gaat het in totaal om 24.000 vluchten. Daarbij zijn ook vluchten van en naar Schiphol.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden