Clicky

 
Transport Online - Daily Logistics Group (DLG) neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over

Daily Logistics Group (DLG) neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over

Daily Logistics Group (DLG) neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over
07-07-2022 15:08 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HOEK VAN HOLLAND - Per 28 Augustus neemt de Daily Logistics Group (DLG) de logistieke activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van GIST Nederland over. Het betreft hier de overname van de logistieke diensten in de Benelux en naar het Verenigd Koninkrijk van voornamelijk bloemen en planten. De overname van activiteiten betreft een DC te Bleiswijk, 145 eenheden en 75 medewerkers en is een verdere versterking op de bestaande dienstverlening van de Daily Logistics Group (DLG).

GIST Nederland staat bekend om hun vakmanschap, uitstekende kwaliteit van dienstverlening en een moderne kijk op logistieke operaties in het bloemen en planten segment. Door de overname ontstaat er voor DLG een directe specialisatie in dit marktsegment die waarde toevoegt aan het netwerk in de Benelux en de Export naar het Verenigd Koninkrijk.

"We zien de overname van deze activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. De snelle veranderingen in de gehele toeleveringsketen heeft ons strategisch doen besluiten ons dienstenportfolio uit te breiden en te versterken. Wij signaleren dat het bloemen en planten segment uitstekend past bij onze bestaande diensten. Met de overname van GIST Nederland creëren wij direct een stevige zetel binnen dit marktsegment. Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector", aldus Joost Visbeen, CEO van de Daily Logistics Group (DLG).

Julian Bailey, MD van Gist Nederland: "De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als DLG terecht zijn gekomen."

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. DLG haar kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Gist is een logistiek specialist die toonaangevende ervaring en expertise combineert om Supply chains te transformeren. Met specifieke kennis, knowhow en excellence in de voedsellogistieksector, zorgen dat de oplossingen van Gist voor end-to-end zichtbaarheid en implementatie. Dit vanaf concept tot en met de levering. Gist heeft meer dan 6.000 werknemers en biedt een volledig scala aan intellectuele en op activa gebaseerde activiteiten voor de voedselproductie- en food service sector. De klanten van Gist (waaronder Starbucks, Marks and Spencer en 2 Sisters Food Group) zijn actief in een breed scala van commerciële en industriële sectoren, waaronder Retail en foodservice.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden