Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways verhoogt het aantal vluchten van Doha naar Melbourne

Qatar Airways verhoogt het aantal vluchten van Doha naar Melbourne

Qatar Airways verhoogt het aantal vluchten van Doha naar Melbourne
07-07-2022 13:58 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways verhoogt de vluchtfrequentie van Doha naar Melbourne van de huidige dagelijkse vluchten naar twee vluchten per dag vanaf 1 oktober. De luchtvaartmaatschappij en de regering van de staat Victoria hebben een strategische overeenkomst ondertekend om de connectiviteit naar Melbourne te verhogen en zo de handel en het toerisme verder te bevorderen.

Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Melbourne is de oorspronkelijke thuisbasis van Qatar Airways in Australië, en we zijn verheugd om onze activiteiten daar te versterken, als een bewijs van zowel de sterke vraag als onze grote betrokkenheid bij Australië. We kijken ernaar uit om meer passagiers te verwelkomen om onze vijfsterren gastvrijheid te ervaren, wanneer ze vanaf Melbourne reizen naar vele steden wereldwijd via onze Doha hub in Qatar. De lancering van de extra dagelijkse vlucht naar Melbourne in de aanloop naar het FIFA WK Qatar 2022™ zal meer voetbalfans de mogelijkheid bieden om te reizen en hun respectievelijke wedstrijden bij te wonen."

Ben Carroll, Minister voor Industrieondersteuning en Herstel, zegt: "Door de internationale luchtvaart te steunen, wordt onze economie ondersteund. Wij zullen blijven samenwerken met luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways om routes naar Melbourne te openen en uit te breiden en zo de plaatselijke werkgelegenheid een boost te geven."

Lorie Argus, Melbourne Airport Chief Executive Officer, zegt: "Er is een enorme vraag naar internationale reizen vanuit Melbourne, en deze extra vluchten kunnen niet op een beter moment komen met het WK voetbal dat in november van start gaat. Het is geweldig om te zien dat luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways meer capaciteit toevoegen naar Melbourne, aangezien zij een wereldwijde luchtvaartmaatschappij zijn en hun vliegtuigen eender waar kunnen sturen. Het is een enorme blijk van vertrouwen in onze stad. Qatar Airways is al een favoriet bij passagiers op weg naar het Midden-Oosten of Europa, en gezien hun samenwerking met zowel Virgin Australia als Qantas, verwachten we dat deze nieuwe vluchten erg populair zullen blijken."

De extra verbinding met Melbourne omvat een aansluitende vlucht naar Canberra, waarmee de dagelijkse verbinding tussen Doha en Canberra vanaf 1 oktober officieel wordt hervat. De toegevoegde dagelijkse vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, met de bekroonde Business Class QSuite. Met deze netwerkuitbreiding zal de luchtvaartmaatschappij in totaal 40 vluchten per week uitvoeren naar Australië naar zes bestemmingen, waaronder Melbourne, Adelaide, Brisbane, Canberra, Perth en Sydney.

Qatar Airways heeft onlangs een strategische samenwerking aangekondigd met Virgin Australia, dat meer reismogelijkheden en voordelen zal bieden op 35 bestemmingen in het uitgebreide binnenlandse netwerk, evenals naar de onlangs opnieuw gelanceerde internationale korte-afstandsmarkten, waaronder Fiji en Queenstown in Nieuw-Zeeland.

Qatar Airways heeft gedurende de hele pandemie de dienstverlening in Australië gehandhaafd en is in het voorjaar van 2020 gestart met vluchten naar Brisbane om essentiële connectiviteit te bieden. Qatar Airways heeft tijdens de pandemie tussen maart 2020 en december 2021 meer dan 330.000 passagiers in en uit Australië gevlogen via zowel commerciële vluchten als speciale gecharterde diensten. Qatar Airways Cargo heeft ook een cruciale rol gespeeld bij de ondersteuning van de Australische import- en exportindustrie tijdens de pandemie, door als een van de zeer weinige luchtvaartmaatschappijen wereldwijd nooit te stoppen met vliegen. Momenteel vervoert Qatar Airways Cargo meer dan 1.900 ton vracht per week van en naar Australië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden