Clicky

 
Transport Online - Minder treinen Amsterdam Zuid vanwege werkzaamheden van 23 juli tot 3 augustus

Minder treinen Amsterdam Zuid vanwege werkzaamheden van 23 juli tot 3 augustus

Minder treinen Amsterdam Zuid vanwege werkzaamheden van 23 juli tot 3 augustus
07-07-2022 11:47 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De omgeving van station Amsterdam Zuid verandert deze zomer tijdelijk in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus 2022 voert Zuidasdok er grootschalige werkzaamheden uit aan de fundering voor de nieuwe stationspassage. Dit betekent dat er minder treinen rijden en dat de A4 en A10 Zuid dichtgaan in één richting (vanaf knooppunt Badhoevedorp tot S109 RAI). Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen en omreizen. We adviseren reizigers naar en vanaf Schiphol Airport hun reis goed voor te bereiden. De aangepaste dienstregeling is circa 10 dagen van tevoren verwerkt in de NS Reisplanner.

Fundering voor de nieuwe stationspassage 

In elf dagen tijd brengt aannemerscombinatie Nieuw-Zuid in opdracht van Zuidasdok 135 funderingspalen en 80 damwanden aan in de dijk waarop de A10 Zuid en het treinspoor liggen. Dit is nodig om volgend jaar delen van het dak van de nieuwe Brittenpassage in te kunnen schuiven. Om de fundering te kunnen bouwen, moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven. Als gevolg hiervan rijden er in deze periode minder treinen van, naar en via Amsterdam Zuid; een aantal rechtstreekse Intercity’s komt te vervallen. Daarnaast is er in de nachten – tussen 01.00 en 05.00 uur - aangepast spoorgebruik op station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. 

Reisadvies treinreizigers

Reizigers  op het traject Zwolle/ Almere - Schiphol Airport kunnen het beste reizen via Amsterdam Centraal. We adviseren reizigers naar en vanaf Schiphol Airport vanaf 10 dagen en nogmaals kort voor vertrek hun reis te checken in de NS-app of op NS.nl alsook rekening te houden met een langere reistijd en drukkere treinen.  In dezelfde periode zijn er ook grootscheepse werkzaamheden tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. 

Ander werk aan station Amsterdam Zuid

Voorafgaand, in de week van 16 tot en met 22 juli worden de sporen en perrons van de Noord/Zuidlijn (lijn 52) bij station Amsterdam Zuid verhoogd en een stukje naar het oosten verplaatst. Hiermee brengt Zuidasdok de sporen en perrons van metro 52 vast op de eindhoogte die ze na de stationsvernieuwing gaan krijgen. In die week zal de Noord/Zuidlijn niet verder rijden dan Europaplein.

Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein

Om het publiek te informeren over alle werkzaamheden openen Zuidas en Zuidasdok op 12 juli tijdelijk een dependance van het informatiecentrum op het Mahlerplein: de Zuidas Zomer Keet. Van 12 juli tot 4 augustus worden daarvandaan diverse activiteiten en rondleidingen georganiseerd.

Zuidasdok

Alle werkzaamheden maken deel uit het Zuidasdok waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van de Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer en is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions