Clicky

 UPS gaat duotrailers inzetten

UPS gaat duotrailers inzetten
07-07-2022 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MADRID - Nu de logistieke sector duurzamer wil opereren tegen de achtergrond van de toenemende vraag van e-commerce, elektrifiseert UPS zijn vrachtwagenvloot door schonere brandstoffen te gebruiken en faciliteiten te voorzien van hernieuwbare energie. Een nieuwe ontwikkeling is het gebruik van duotrailers in Spanje die vijf dagen per week tussen Madrid en Barcelona rijden.

Deze duotrailers, beheerd door en eigendom van Grupo Carrasco, hebben twee full-size trailers die door één enkele vrachtwagen worden getrokken. Deze combinatie stoot minder CO2 per kilometer uit dan wanneer twee voertuigen afzonderlijk zouden rijden, waardoor de CO2-intensiteit per pakket lager is. Huidige gegevens tonen aan dat het de CO2-uitstoot met meer dan 30 procent per rit kan verminderen.

"We zijn vastbesloten om meer af te leveren en tegelijkertijd de CO2-intensiteit van onze activiteiten te verminderen", zegt Daniel Carrera, president van UPS Europe. "Deze duotrailers laten zien hoe we innoveren en samenwerken om efficiëntie in ons netwerk te creëren en een duurzame toekomst op te bouwen voor onze klanten en de gemeenschappen waarin we leven en werken."

UPS heeft de EcoCombi van een vergelijkbaar ontwerp al in zes landen binnen zijn Europese netwerk geïmplementeerd. "EcoCombi's" zijn momenteel toegestaan ​​in 18 landen over de hele wereld, maar ze vormen een essentieel onderdeel van het doel van UPS om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de efficiëntie te vergroten.

Ecotrucks vervoeren grotere ladingen en verminderen de CO2-uitstoot door minder brandstof te verbruiken. Het nieuwe ontwerp van de duotrailer vertegenwoordigt de volgende stap in deze evolutie door twee full-size trailers aan elkaar te koppelen.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats