Clicky

 Drie mannen niet langer vast, maar nog wel verdachten, vanwege incident langs A32 bij Heerenveen

Drie mannen niet langer vast, maar nog wel verdachten, vanwege incident langs A32 bij Heerenveen
06-07-2022 22:47 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

LEEUWARDEN - Woensdagavond zijn een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 16-jarige jongen, eveneens afkomstig uit de gemeente Heerenveen, vrijgelaten. De drie personen werden op 5 juli 2022, tijdens een protestactie langs de A32 bij Heerenveen, aangehouden.

Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag. De huidige resultaten van het opsporingsonderzoek geven daarvoor geen grondslag.

Afweging

De drie mannen blijven wel verdachte. De officier van justitie heeft nog niet besloten of de mannen worden vervolgd en zo ja, waarvoor. Deze afweging kan nog niet worden gemaakt, omdat het hele onderzoek nog niet is afgerond.

Rijksrecherche

Er is daarnaast nog een ander onderzoek gaande. Bij het incident is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. In dat onderzoek van de Rijksrecherche worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt er sporenonderzoek plaats. "Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen een ieder dat dan ook niet te doen", aldus het OM.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions