Clicky


Wethouder van Lith ondertekent mee voor maatregelen bevoorrading winkelcentra

Wethouder van Lith ondertekent mee voor maatregelen bevoorrading winkelcentra
29-06-2011 14:25 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De stadsregio Rotterdam, regiogemeenten en het bedrijfsleven zetten zich samen in voor een efficiënte en milieuvriendelijke bevoorrading van winkelcentra. Op woensdag 22 juni jl. ondertekenden de wethouders van veertien regiogemeenten en vertegenwoordigers van de stadsregio, EVO, Transport en Logistiek Nederland, de Kamer van Koophandel en De Verkeersonderneming een intentieverklaring met daarin vele maatregelen die de komende twee jaar zullen worden uitgevoerd. Ook in Westvoorne.

Het gaat om maatregelen zoals het opzetten van distributiecentra, waar leveranciers hun goederen voor deelnemende winkels kunnen afleveren. In deze distributiecentra wordt alles gebundeld en in één keer met een 'schoon' voertuig (aangedreven op aardgas of elektrisch) naar de winkel gebracht.



Een andere maatregel is dat winkeliers, vervoerders en gemeenten afspreken om aan één zijde van de weg te laden en te lossen en de motor tijdens dit werk uit te schakelen. Een derde maatregel is om obstakels zoals reclameborden pas na 11.00 uur buiten op de stoep te zetten. Verder is winst te behalen door de venstertijden beter te benutten en beter gebruik te maken van voorkeursroutes voor vrachtwagens.