Clicky

 
Transport Online - Flitspalen N207 Leimuiden gaan aan

Flitspalen N207 Leimuiden gaan aan

Flitspalen N207 Leimuiden gaan aan
06-07-2022 16:30 | Auto | auteur Redactie | Esther van der Wal

LEIMUIDEN - Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de N207 bij Leimuiden krijgt vanaf 8 juli een boete. Vanaf dan gaan twee flitspalen aan op het kruispunt van de N207 met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan. De provincie Zuid Holland, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N207 verbetert.

De flitspalen komen bij de ontsluiting van Leimuiden op de N207, het kruispunt met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspalen te plaatsen nadat de provincie Zuid Holland en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op de N207 vaak te hard en door rood licht wordt gereden. Het kruispunt wordt gebruikt door zowel motorvoertuigen als kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Te hard rijden vormt daarom een groot risico.

De provincie heeft eerder al maatregelen genomen om dit kruispunt veiliger te maken, de snelheidslimiet is bijvoorbeeld teruggebracht naar 50 km/uur. In de praktijk houden bestuurders zich hier lang niet altijd aan, waardoor het risico op ongevallen groot blijft. Bij politiecontroles zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd omdat de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur werd overschreden.

Met de flitspalen verwachten de provincie Zuid Holland, de politie en het OM dat dit kruispunt veiliger wordt. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden