Clicky

 
Transport Online - Politie Fryslân: stop met delen persoonsgegevens agenten

Politie Fryslân: stop met delen persoonsgegevens agenten

Politie Fryslân: stop met delen persoonsgegevens agenten
06-07-2022 15:59 | Binnenland | auteur ANP

HEERENVEEN - De politie Fryslân roept op om te stoppen met het delen van gevoelige informatie van agenten op sociale media. Het gaat om agenten die dinsdagavond betrokken waren bij het schietincident bij een boerenprotest in Heerenveen.

"Er verschijnen berichten die erg intimiderend en bedreigend zijn en waarin persoonsgegevens van de betrokken collega’s worden gedeeld. We roepen iedereen op om hiermee te stoppen. Dit is strafbaar en wordt ook wel doxing genoemd", aldus de politie.

Bij het boerenprotest in Heerenveen dinsdagavond kwam de politie in actie bij een oprit naar de A32. Daarbij werd gericht geschoten en werden ook waarschuwingsschoten gelost. Een trekker werd daarbij door een kogel geraakt.

In totaal zijn drie mensen opgepakt voor poging tot doodslag: een 46-jarige man uit Opsterland, een 34-jarige man uit Heerenveen en een 16-jarige jongen, ook uit Heerenveen. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.

Op sociale media gaan beelden en filmpjes rond van het incident. Demonstranten zouden online de naam en een herkenbare foto van de agent die dinsdagavond geschoten zou hebben verspreiden.

Bij een politiebureau in Leeuwarden zijn woensdagmiddag zo'n twintig trekkers en sympathisanten aanwezig. Actiegroep Farmers Defence Force riep op daar te demonstreren tegen de aanhouding van de verdachten. Zij zitten daar vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden