Clicky

 
Transport Online - Tientallen aanhoudingen in Europese mensensmokkelzaak [+video]

Tientallen aanhoudingen in Europese mensensmokkelzaak

Tientallen aanhoudingen in Europese mensensmokkelzaak [+video]
06-07-2022 11:54 | Misdaad | auteur ANP

DEN HAAG - In vijf Europese landen, waaronder Nederland, zijn in totaal 39 mensen aangehouden bij een internationaal onderzoek naar mensensmokkel naar Groot-Brittannië via het Kanaal. Het onderzoek liep in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk, melden Europese opsporingsorganisaties Europol en Eurojust.

Dinsdag werd al bekend dat de Koninklijke Marechaussee en de politie in Nederland zes mensen hebben opgepakt in dit onderzoek. De arrestaties en doorzoekingen vonden plaats in onder meer Dongen en Tilburg. Bij de doorzoekingen in Nederland zijn "grote hoeveelheden" nautisch materiaal, zoals zwemvesten en boten, gevonden. "Die waren vermoedelijk bedoeld om migranten mee het Kanaal op te sturen tegen betaling van duizenden euro’s", aldus de marechaussee.

Tijdens de actie werden in de landen meer dan vijftig locaties doorzocht. In Duitsland werden achttien mensen aangehouden, in Frankrijk negen en in Groot-Brittannië en Nederland zijn zes mensen opgepakt. Er werden onder meer 1200 reddingsvesten, bijna 150 boten en 50 motoren, duizenden euro's aan contanten, vuurwapens en drugs in beslag genomen. De operatie was gericht tegen de leiders van het criminele netwerk en de geldstromen.

De smokkelverdachten vroegen een vergoeding van gemiddeld 2500 tot 3500 euro per persoon, afhankelijk van de nationaliteit van de migrant, voor de oversteek over het Kanaal. Volgens de politie werden tot vijftien boten bijna gelijktijdig te water gelaten, waarbij de helft met succes de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maakte.

De Nederlandse marechaussee liet dinsdag weten steeds vaker voertuigen aan te treffen die vol zitten met zwemvesten en opblaasboten. Bestuurders worden dan opgepakt "voor het voorbereiden van een mensensmokkeltransport".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden