Clicky

 Alfa Romeo komt met docuserie over F1-team ORLEN

Alfa Romeo komt met docuserie over F1-team ORLEN
06-07-2022 11:43 | Sport | auteur Redactie

AMSTERDAM/TURIJN - Formule 1 is de mooiste uiting van motorsport. Met de meest geavanceerde technische prestaties en de kleinste marges die de overwinning of de nederlaag bepalen. De races zijn het resultaat van de passie en het harde werk van experts, monteurs, ingenieurs, managers en ten slotte, met hun handen stevig aan het stuur en het pedaal tegen het metaal, de coureurs.

Maar slechts een klein deel van dit wilde circus bereikt het publiek. Daarom besloot Alfa Romeo om "verder te gaan dan het zichtbare" en de minder bekende aspecten van Alfa Romeo F1 Team ORLEN onder de aandacht te brengen. Op die manier geeft het merk het publiek de kans om kennis te maken met wat er werkelijk gebeurt wanneer de schijnwerpers doven en de circuits niet meer vol staan met coureurs, kleurrijke helmen, vuurvaste pakken en het oorverdovende geluid van de motoren.

Zo werd een nieuwe docuserie geboren: "Beyond the Visible", een volledig digitaal project dat het publiek meeneemt backstage bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Voor het eerst zullen fans en nieuwkomers uit de hele wereld tijdens raceweekends achter de schermen kunnen kijken en het dagelijkse leven van de coureurs en experts meemaken. Bovendien kunnen ze getuige zijn van de strategische beslissingen, het ontwerp van de eenzitters en de motoren, de complexe logistiek, de innovatieve technologische oplossingen en de eindeloze middelen die in onderzoek en ontwikkeling worden geïnvesteerd.

De docuserie, geproduceerd door de studio Lunartic Productions, bestaat uit vijf afleveringen die gedurende het raceseizoen 2022 op de sociale media van Alfa Romeo zullen worden geplaatst. De serie werd enthousiast gesteund door het merk en bevat de coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu en alle experts van Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Buiten wat er te zien is in de kwalificaties en de races (waaraan 80 mensen deelnemen), is er in feite een team van meer dan 500 experts dat onvermoeibaar werkt op de basis van het team in Hinwil met maar één doel voor ogen: uitblinken in de beroemdste motorsportcompetitie ter wereld en daarbij zorgen voor plezier, veiligheid en de hoogste snelheden.

De serie begint met een kijkje achter de schermen bij de coureurs en krijgt men te zien wat ze eten, hoe ze trainen, welke strategieën ze bestuderen en hoe ze zich ontspannen voor een race. Daarna krijgen de kijkers de diëten en de voorbereidingen van de monteurs te zien. De docuserie zal zelfs minder bekende gebieden belichten die van cruciaal belang zijn voor de Formule 1, zoals logistiek en planning. Deze sectoren maken de verplaatsingen van mensen en materiaal van de ene kant van de wereld naar de andere in recordtijd mogelijk. De serie gaat ook in op het belang van jetlag, dat voor de meesten misschien onbeduidend lijkt, maar dat in het F1-circus zorgvuldig moet worden beheerd om de prestaties te optimaliseren.

"Beyond the Visible" houdt daar niet op. Ook het obsessieve werk dat wordt verricht op het gebied van aerodynamica en racestrategieën wordt aan het zicht onttrokken. Deze twee aspecten van de activiteiten van een Formule 1-team worden vaak opzettelijk geheim gehouden, maar zijn van fundamenteel belang om de doelstellingen van een team te bereiken. Aan het stuur zitten van een eenzitter, die in alle weersomstandigheden en op totaal verschillende circuits uitzonderlijke prestaties levert, is het resultaat van onophoudelijk en nauwgezet werk.

Het publiek kan ontdekken hoe een single-seater wordt ontworpen en welke verbanden er bestaan tussen de F1 en de "mechanische creaties" van Alfa Romeo van vandaag en morgen. De serie laat ook zien hoe het F1-reglement wordt bestudeerd en hoe de tegenstanders verslagen kunnen worden. Bovendien speelt spitstechnologie een essentiële rol in de Formule 1, zozeer zelfs dat ze vaak met NASA wordt geassocieerd; de docuserie zal de gelijkenissen tussen deze ultramoderne "laboratoria" van technologische innovatie schetsen.

Ten slotte zal het circuit van Monza, de beroemde "Tempel van de Snelheid" die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, worden belicht in "Beyond the Visible". De docuserie gaat backstage en onthult de geheimen van een van de meest geanticipeerde data op de Formule 1-kalender.

Emoties en hartstochten lopen zeker hoog op en Alfa Romeo, dat sinds 1910 passie tot een van de pijlers van zijn sportieve rijstijl heeft gemaakt, heeft besloten zijn passie te delen met al diegenen die, of ze nu van autosport houden of gewoon nieuwsgierig zijn, de ware essentie van een Formule 1-team willen ontdekken - de mooiste expressie van autosport. Het eerste kampioenschap werd in 1950 gewonnen door Alfa Romeo en er blijft een onverbrekelijke band bestaan tussen de twee. De nieuwe docuserie "Beyond the Visible" versterkt deze band nog verder en consolideert de waarden van uitmuntendheid en sportief rijgedrag die inherent zijn aan de legendarische geschiedenis van Alfa Romeo.

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager: "Beyond the visible" is een ambitieus project dat geboren is uit een sterke behoefte om alles over een F1-team dat niet zichtbaar is, bij de mensen thuis te brengen. Achter de schermen van adrenaline gevulde raceweekenden, werken gepassioneerde professionals onvermoeibaar met als enige doel om op het hoogste niveau te presteren. Een constante uitdaging waar we iedereen over willen vertellen. Van de ontwikkeling van de auto tot de atletische en mentale voorbereiding van onze coureurs. En van de complexe internationale logistiek tot de strategische keuzes achter de resultaten op het circuit. De Formule 1 is de hoogste expressie van autosport, een natuurlijke habitat voor Alfa Romeo, een inclusief merk dat al sinds 1910 nobele Italiaanse sportiviteit vertegenwoordigt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions