Clicky

 
Transport Online - Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten

Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten

Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten
05-07-2022 19:12 | Misdaad | auteur Redactie

DALFSEN - De politie heeft maandagavond een 50-jarige man uit Dalfsen aangehouden als verdachte van bedreiging van agenten op social media. De man deelde een bericht met foto en namen van agenten. De man zit op dit moment nog vast voor verhoor. Het social media account waarmee de post is geplaatst, is inmiddels door de politie offline gehaald.

Door snel digitaal onderzoek kon worden achterhaald wie achter het account zat waarop de berichten waren gedeeld, meldt de politie. En kon korte tijd later in Dalfsen tot aanhouding worden overgegaan. De politie neemt intimidatie en bedreiging in de richting van haar mensen hoog op en zal daar waar mogelijk altijd optreden. 

Politiemensen voeren hun taak uit en zetten zich in voor de veiligheid van ons allen. Kritiek hebben op de politie mag en het delen van beelden hoort bij deze tijd. Maar de manier waarop er over politiemensen wordt gesproken is soms zeer intimiderend. De impact op collega’s en hun familieleden is enorm. 

Agressie en intimidatie op sociale media tegen politiemensen is de afgelopen jaren toegenomen. De verdere digitalisering van de samenleving lijkt bepaalde mensen er toe te brengen om op internet politiemensen, maar ook politici, journalisten of opiniemakers te intimideren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden