Clicky


Stevige impuls voor logistieke MKB ondernemers

Stevige impuls voor logistieke MKB ondernemers
27-06-2011 17:10 | Overig | auteur de redactie
BREDA - Vandaag ondertekenden Wim Bens van Dinalog en Piet van Staalduinen van Syntens een overeenkomst om innovatieve MKB ondernemers met goede logistieke ideeën op weg te helpen. Om Nederland in 2020 een toppositie te laten innemen in de regie en uitvoering van de logistieke keten, moet ook het MKB meedoen. Als stimulans voor logistieke MKB ondernemers bieden Dinalog en Syntens daarom twee nieuwe regelingen aan; de Dinalog Adviescheque en het Dinalog Ontwikkelbudget Samenwerking.

Onlangs presenteerde het Topteam Logistiek aan minister Verhagen haar advies voor de topsector logistiek. In het rapport wordt ook de wens uitgesproken om het innovatievermogen van het MKB te versterken door co-financiering. De vandaag aangekondigde regelingen dragen bij aan het realiseren van deze ambitie.

De adviescheque en het ontwikkelbudget samenwerking hebben als doel om MKB ondernemers die kansen zien voor nieuwe en slimme logistieke concepten en daarbij externe kennis kunnen gebruiken, vooruit te helpen. Kort samengevat is de Dinalog Adviescheque bestemd voor individuele bedrijven met een specifieke innovatievraag. Ze kunnen een bijdrage in de kosten ontvangen van 50% co-financiering met een max. van €5.000,-. De regeling Dinalog Ontwikkelbudget Samenwerking is gericht op samen-werkingsverbanden tussen minimaal drie bedrijven. De minimale bijdrage per bedrijf is € 3000,- (max. 50% eigen uren) waarna de bijdrage in de kosten 50% co-financiering bedraagt met een max. van € 25.000 per cluster.



Belangrijk is dat het vraagstuk goed omschreven wordt bij aanvraag. Een van de voorwaarden is dat het initiatief een relatie moet hebben met een van de volgende thema’s: efficiëntere ketenlogistiek, servicelogistiek, of regierol van knooppunten. De regeling is met name bestemd voor logistieke dienstverleners en verladers. Na goedkeuring zal Syntens de ondernemers blijven ondersteunen tot het vraagstuk is opgelost. Kortom een fantastische impuls voor MKB bedrijven om kansen te grijpen en te innoveren.