Clicky

 
Transport Online - Glastuinbouw waarschuwt voor grote financiële problemen sector

Glastuinbouw waarschuwt voor grote financiële problemen sector

Glastuinbouw waarschuwt voor grote financiële problemen sector
05-07-2022 16:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Met de extreem hoge energieprijzen komt 40 procent van de bedrijven in de glastuinbouw in de financiële problemen, waarschuwt Glastuinbouw Nederland. Volgens de koepelorganisatie zijn er nu crisismaatregelen nodig om de sector en de nationale klimaattransitie overeind te houden.

De organisatie stelt dat de overgang naar duurzame energie door de hoge gasprijzen "enorm in de vertraging" komt. Door het dure gas is de subsidie om versneld te verduurzamen onvoldoende om lopende en nieuwe duurzaamheidsprojecten overeind te houden.

De organisatie zegt verder dat een borgstellingskrediet glastuinbouwbedrijven op korte termijn de benodigde financiële lucht kan geven. "Bedrijven moeten immers financieel fit zijn om de energietransitie te maken. Ook Europa biedt vergroeningshulp. Een aantal EU-lidstaten benut de opgerekte Staatssteunkaders en de crisisreserve al maximaal om hun telers ondersteunen. Nederland doet dit niet", aldus Glastuinbouw Nederland. "Dit leidt tot oneerlijke concurrentie, de kostprijzen voor de Nederlandse teler zijn fors hoger dan die voor buitenlandse telers", vervolgt de belangenclub.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden