Clicky

 
Transport Online - Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet
05-07-2022 14:54 | Overig | auteur ANP

APELDOORN - Grote veevoederbedrijven steunen de boerenblokkades van distributiecentra van supermarkten niet. Landbouwcoöperatie Agrifirm laat weten alleen "publieksvriendelijke acties" te ondersteunen en veevoerbedrijf ForFarmers roept op tot "waardige acties". Sinds maandag worden locaties geblokkeerd door boeren die protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

ForFarmers betreurt de toenemende polarisatie. "We hopen dat er constructieve gesprekken kunnen gaan plaatsvinden tussen de verschillende belanghebbenden op basis van respect", zegt een woordvoerster. Veevoerbedrijf De Heus was niet bereikbaar voor commentaar.

"Vanuit Agrifirm ondersteunen we alleen publieksvriendelijke acties", zegt een woordvoerster van het bedrijf. "Zoals de actiedag op 22 juni in Stroe, aan die actie hebben we een financiële bijdrage geleverd en daar waren we aanwezig met een bulkwagen." Ze benadrukt dat Agrifirm geen belangenbehartiger is van de sector. "Dat laten we over aan de vertegenwoordigers van de primaire sector. Zoals LTO."

Branchevereniging LTO riep boeren die distributiecentra blokkeren maandagavond op daarmee te stoppen voordat de voedselvoorziening in gevaar komt. "Mogelijk is dat acties rond distributiecentra de voedselvoorziening raken en ook ouderen en kwetsbaren raken die geen boodschappen ontvangen", zei voorzitter Sjaak van der Tak. "Zet deze actie niet te lang door."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden