Clicky

 
Transport Online - Scheepvaart ligt stil bij Gaarkeuken door boeren geblokkeerde brug

Scheepvaart ligt stil bij Gaarkeuken door boeren geblokkeerde brug

Scheepvaart ligt stil bij Gaarkeuken door boeren geblokkeerde brug
05-07-2022 14:14 | Binnenvaart | auteur ANP

GAARKEUKEN - [update 23:00 uur] Schepen liggen dinsdagavond nog steeds te wachten voor de brug in het Van Starkenborghkanaal, de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Demonstrerende boeren blokkeerden de brug bij Gaarkeuken en hebben er toen zij dinsdagavond vertrokken een zware mat op achtergelaten. De mat weegt zeker 3 ton en is niet zomaar weg te halen, meldt Rijkswaterstaat.

De gemeente Westerkwartier is op zoek naar de juiste apparatuur om de mat weg te halen, Rijkswaterstaat probeert daarbij te helpen. "De brug is van Rijkswaterstaat, de weg erover van de gemeente, aldus Rijkswaterstaat. De zegsman noemt het "een domper" dat de schepen nog steeds niet verder kunnen. Dagelijks varen er gemiddeld 45 beroepsschepen door het kanaal. Het duurt nog lang voordat alles weer normaal is, aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Boeren met tractoren die het niet eens zijn met het stikstofbeleid van het kabinet blokkeerden de brug maandagochtend met tractoren. Dinsdagavond vertrokken ze. "Maar niemand heeft die mat meegenomen." De mat is in de nacht van maandag op dinsdag neergelegd, aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat. In totaal zo'n negentig beroepsvaartuigen hebben last gehad van de stremming. De schippers moeten nog door de sluizen. Toen de eerste boot in de sluis lag, werd ontdekt dat de brug nog steeds niet open kon.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden