Clicky

 
Transport Online - Gemeente Nijkerk vraagt demonstranten blokkade distributiecentra te stoppen

Gemeente Nijkerk vraagt demonstranten blokkade distributiecentra te stoppen

Gemeente Nijkerk vraagt demonstranten blokkade distributiecentra te stoppen
05-07-2022 11:59 | Algemeen | auteur ANP

NIJKERK - De gemeente Nijkerk doet een dringend beroep op actievoerende boeren om uit eigen beweging te vertrekken bij distributielocaties van supermarkt Boni, zuivelcoöperatie Arla en een horecagroothandel. Sinds maandagochtend blokkeren ze de locaties met tractoren.

Maandagavond om 18.00 uur vaardigde de gemeente al een noodverordening uit om de blokkades in te dammen. "We hebben maandagavond echter bewust geen politie ingezet om de blokkade op te heffen. We wilden vooral door middel van het gesprek de demonstrerende boeren stimuleren om te vertrekken. Dat is ook vandaag onze insteek", zo laat een woordvoerder weten.

Burgemeester Gerard Renkema en wethouder Esther Heutink kwamen dinsdagmiddag langs bij het distributiecentrum, waar ze een uurtje met de protesterende boeren hebben gepraat. "Het was een goed gesprek, waarbij echt geluisterd is naar de zorgen van de boeren. Maar op een gegeven moment moet je concluderen: we hebben niet voor alles een oplossing", aldus de woordvoerder. De actievoerders werden rond 14.00 uur gevraagd er een punt achter te zetten. "Gebeurt dat niet, dan moet er meer politie worden ingezet."

Als de actievoerders niet zelf vertrekken, maakt de gemeente samen met de politie plannen "om de blokkade op een veilige manier te beëindigen". "We zetten zo veel mogelijk in op de-escalatie en hopen dat de distributiecentra zo snel mogelijk weer open zijn."

Op verschillende plekken in het land zijn maandag en dinsdag distributiecentra geblokkeerd door boze boeren. Ze protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden