Clicky


Raben Logistics Germany investeert in de vestiging in Wuppertal

Raben Logistics Germany investeert in de vestiging in Wuppertal
20-06-2011 14:34 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
WUPPERTAL - Vrijdag 17 juni jl. werd het nieuwe warehouse van de Raben-vestiging in Wuppertal geopend. Dankzij deze investering is Raben in staat de diensten continu te optimaliseren. Door de uitbreiding van de capaciteit met 35% krijgt Raben de kans dynamisch te reageren op de groeiende markt.

De investering in Wuppertal omvat nieuwe kantoren en een nieuw cross-dock warehouse.

"Nu hebben wij 4.290 m2 moderne en efficiënte cross-dock ruimte. Het nieuwe warehouse betekent niet alleen een betere kwaliteit van de diensten, maar ook een optimalisatie van de processen. Wij hebben hier Euro 5,1 mln geïnvesteerd. Het is de moeite van het vermelden waard, dat wij een jaar geleden de uitbreiding bij Berlijn hebben afgerond, dat wij nu de uitbreiding in Wuppertal vieren, en dat wij binnen enkele weken in Wurzburg een opening hebben. Ik ben ervan overtuigd, dat deze investeringen zorgen voor een nog betere service voor onze klanten" – zegt Wilfried Reiners, Managing Director van Raben Logistics Germany.

"Onze medewerkers hebben nu 1.341 m2 aan moderne kantoren tot hun beschikking. Het is heel belangrijk voor ons om ervoor te zorgen, dat onze medewerkers in een vriendelijke omgeving werken. Daarom is er ook in nieuwe kantoren geïnvesteerd. Onze klanten en medewerkers zullen profiteren van de geoptimaliseerde arbeidsomstandigheden." – zegt Ines Schremmer Branch Manager.



53 laad-/losdokken in plaats van 27 creëren voldoende condities voor een snelle en flexibele reactie op de behoeften van de klanten – zelfs wanneer het volume blijft toenemen. Door middel van een video surveillance systeem met nu 72 camera’s is het mogelijk iedere zending helemaal te volgen.
Dankzij dit systeem kunnen processen worden gedocumenteerd, geanalyseerd en aangepast indien nodig.

Met deze investering positioneert de Raben Group zich in deze economische regio. In de komende jaren wil het bedrijf alle noodzakelijke voorwaarden implementeren voor een stabiele groei en daarmee nieuwe werkplekken ondersteunen. Het plan is om dit jaar de werkgelegenheid in Wuppertal met 10% te verhogen.

"Raben Logistics Germany investeert in warehouses en kantoren en tegelijkertijd blijven wij investeren in IT-oplossingen. Wij zijn een Management Informatie Systeem aan het implementeren en CRM. Ook onze diensten ontwikkelen wij verder. Wij bieden nu ook zee- en luchtvrachtdiensten aan. Natuurlijk vergeten wij onze medewerkers niet bij al deze ontwikkelingen. Onze medewerkers zijn de sleutel tot het succes. Wij geven trainingen en bieden ze continu de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen" – voegt Wilfried Reiners toe.