Clicky

 
Transport Online - Aanhouding en zoekingen in Nijkerk in groot drugsonderzoek

Aanhouding en zoekingen in Nijkerk in groot drugsonderzoek

Aanhouding en zoekingen in Nijkerk in groot drugsonderzoek
05-07-2022 11:33 | Binnenland | auteur Redactie

NIJKERK - De politie heeft dinsdagochtend een 38-jarige man uit Nijkerk aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van en de handel in synthetische drugs. In Nijkerk worden op twee locaties (woning en bedrijfspand) zoekingen verricht, meldt de politie.

Uit politieonderzoek, mede op basis van gekraakte en versleutelde chatberichten, komt een link tussen de man en een groot, opgerold drugslab in Lendelede (België) op 8 september 2020 naar voren. De verdachte zou een faciliterende rol hebben gespeeld bij dit drugslab. Bijvoorbeeld in het voorzien van werkers, grondstoffen en materiaal. Het Belgische lab was gevestigd in een oude varkensstal en zou het grootste drugslab zijn dat ooit in België is opgerold. 

Begin dit jaar werd ook al een man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het bewuste lab.

De aangehouden man zit vast en het verdere onderzoek loopt. De aanhouding kwam tot stand na uitvoerig onderzoek door de recherche in samenwerking met de Belgische politie en agenten uit het lokale, Nederlandse team Veluwe Vallei Noord, waar Nijkerk onder valt. Voor de aanhouding van de man is een zogenoemde Ondersteuningsgroep ingezet. Zij zijn gespecialiseerd in complexe aanhoudingen.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden