Clicky

 
Transport Online - Succesvolle start Transavia zomervluchten vanaf Brussels Airport

Succesvolle start Transavia zomervluchten vanaf Brussels Airport

Succesvolle start Transavia zomervluchten vanaf Brussels Airport
05-07-2022 10:09 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Op 30 juni is Transavia gestart met de eerste zomervluchten vanaf Brussels Airport. Alle eerste vluchten waren zo goed als volgeboekt. En ook voor deze zomer ziet de bezetting van de vluchten er heel goed uit. Er is veel vraag naar de vier aangevlogen bestemmingen Ibiza, Faro, Heraklion en Alicante en de reiziger heeft de weg naar Transavia vanuit België al gevonden. Waarbij de inschatting is dat ongeveer 90 procent van de passagiers uit België komt en 10 procent uit Nederland. 

Vanaf Brussel brengt Transavia de passagiers vier keer per week naar Ibiza en Faro, vijf tot zes keer per week naar Alicante en twee keer per week naar Heraklion. Om dit mogelijk te maken stationeert Transavia één toestel op Brussel. Komende winter vliegt Transavia vanaf Brussel naar de bestemmingen Tenerife, Salzburg, Alicante en Innsbruck. 

Al voordat corona de economie en maatschappij beheerste had Transavia al plannen om te starten met vluchten vanaf Brussels Airport. In de afgelopen twee jaar is er, naast het plannen en onderhouden van het Transavia netwerk in Nederland, ook gekeken naar de mogelijkheden voor het netwerk op de lange(re) termijn. En de keuze voor Brussel is nog steeds valide. Dat blijkt ook uit afgelopen winter waarin al met succes gevlogen is op Innsbruck.  

Versterken marktpositie 

“Onze vluchten vanaf Brussels Airport versterken onze positie in de Nederlandse en Belgische markt”, aldus Marcel de Nooijer, algemeen directeur van Transavia. “Veel van onze huidige klanten en business partners komen al uit België en zuidelijk Nederland. Daarom zien wij het starten met vliegen vanaf Brussel als een mooie stap om bestaande klanten in België en Nederland te blijven voorzien in hun wensen met een aantal prachtige bestemmingen. Dit is voor ons zowel het verkennen van een nieuwe markt als het goed inzetten van een strategische positie dicht bij onze andere homebases in Rotterdam en Eindhoven. We kijken vol vertrouwen naar onze start in Brussel en afhankelijk van de groei en de vraag onderzoeken wij of wij hier ook kunnen gaan uitbreiden.” 

ˆWe zijn blij dat we bij de start van deze zomervakantie Transavia op Brussels Airport mogen verwelkomen, met hun vluchten naar vier populaire zonbestemmingen.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Hiermee versterken we niet alleen ons netwerk op Brussels Airport, maar bieden we onze passagiers ook een ruimere keuze in het aanbod aan vakantiebestemmingen. Als sterk Nederlands merk met ook duurzame ambities, is Transavia voor ons een logische nieuwe partner, en we verwelkomen hen dan ook graag in onze luchthavenfamilie. ” 

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden