Clicky


BYD start samenwerking met Louwman voor New Energy personenauto's in Nederland

BYD start samenwerking met Louwman voor New Energy personenauto's in Nederland
05-07-2022 10:06 | Auto | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - BYD, de toonaangevende fabrikant van New Energy voertuigen (NEVs), heeft Louwman Group aangesteld als nationale dealerpartner voor Nederland. Het strategische partnerschap met de gevestigde Louwman Group markeert een belangrijke nieuwe fase voor de uitbreiding van de verkoopactiviteiten van de milieuvriendelijke elektrische personenauto’s van BYD.

Klanten kunnen straks terecht op het het digitale platform van Louwman voor online verkoop, klantenservice en ondersteuning voor de personenauto’s van BYD. Offline verkoop en aftersales vinden plaats via het grootschalige dealernetwerk van Louwman, aangevuld met een aantal fysieke BYD showrooms op toonaangevende locaties in Nederland. De eerste showroom van BYD opent zijn deuren in Amsterdam. De eerste proefritten staan voor dit jaar ingepland, zodat klanten de uitstekende prestaties van de nieuwste BYD-modellen zelf kunnen ervaren.

BYD heeft meer dan 27 jaar ervaring met de ontwikkeling van nieuwe batterijtechniek. BYD staat mondiaal bekend om zijn vernieuwende technologie en baanbrekende innovaties in elektrische mobiliteit, van elektrische bussen, trucks en bestelwagens tot personenauto’s. Milieuvriendelijke technologische innovatie vormt de basis voor het wereldwijde marktleiderschap van BYD in New Energy voertuigen en voor het succes van de personenautodivisie. Als enige fabrikant van New Energy voertuigen ontwikkelt en produceert BYD aandrijflijnen, batterijpakketten, halfgeleiders, elektromotoren en aanstuursystemen volledig in eigen beheer.

Met behulp van toonaangevende technologie, zoals de Blade Battery en het e-platform 3.0, heeft BYD een nieuwe mijlpaal van meer dan twee miljoen geproduceerde New Energy voertuigen bereikt. Tot nu toe is BYD als enige NEV-fabrikant ter wereld gestopt met de productie van voertuigen met uitsluitend een verbrandingsmotor, om zich volledig te richten op batterij-elektrische voertuigen (BEVs) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEVs). Deze strategische beslissing past binnen de duurzame toekomststrategie van BYD en wordt gedreven door de doelstelling van elektrificatie voor een beter leven. Dit alles komt ook tot uiting in de merkbelofte van BYD: Green-Technology-Future. Onderdeel hiervan is het streven van BYD naar een gesloten Zero Energy ecosysteem, een totaaloplossing voor elektrische mobiliteit met inbegrip van energiemanagement en een laadinfrastructuur.

Louwman Group is een gevestigde naam binnen de automotive industrie. Het succesvolle familiebedrijf kan buigen op een historie die bijna honderd jaar omspant. Met 70 vestigingen in binnen- en buitenland en verbintenissen met talloze wereldmerken is het een van de grootste automotive bedrijven van Europa. Louwman en BYD delen een voorliefde voor succesvolle samenwerkingsverbanden en delen dezelfde ambities voor een groene toekomst met de inzet van innovatieve en duurzame eMobility oplossingen.

Michael Shu, General Manager en Managing Director van BYD Europe en International Cooperation Division: “BYD is trots op het feit dat onze personenautodivisie in Nederland wordt vertegenwoordigd door een gerespecteerde en ervaren partner zoals Louwman. Met de marktpositie en middelen van Louwman kan BYD in korte tijd naamsbekendheid opbouwen en onze toonaangevende New Energy voertuigen aan Nederlandse klanten verkopen. Net als BYD is Louwman een innovatief bedrijf. We streven samen naar een gemeenschappelijk doel: het versnellen van elektrificatie en het realiseren van emissievrij vervoer in Nederland.”

Eric Louwman, President van Louwman Group: “Het is een opwindende samenwerking die perfect past binnen onze doelstelling van ‘Mobility for Life’. BYD is de meest toonaangevende fabrikant van NEVs ter wereld, met baanbrekende batterijtechnologie die het hart vormt van de indrukwekkende New Energy voertuigen van BYD. We kijken er naar uit om een breed en aantrekkelijk aanbod milieuvriendelijke BYD-modellen aan onze Nederlandse klanten aan te bieden, met de zekerheid van hoogstaande veiligheid, uitstekende prestaties op het gebied van laden en actieradius en hoogstaande kwaliteit. Op dit moment tonen verschillende leasemaatschappijen grote belangstelling voor verschillende modellen van BYD.”