Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Setra ComfortClass en TopClass lopen van de band

Nieuwe Setra ComfortClass en TopClass lopen van de band

Nieuwe Setra ComfortClass en TopClass lopen van de band
05-07-2022 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

NEU-ULM - De Daimler Buses-fabriek in Neu-Ulm is begonnen met de serieproductie van de nieuwe Setra ComfortClass en TopClass 500. De eerste ComfortClass van de volgende generatie is al van de band gelopen, de TopClass volgt binnenkort. Daarmee onderstreept de locatie zijn rol als competentiecentrum voor touringcars in het Daimler Buses-productienetwerk en draagt het er in belangrijke mate toe bij dat de nieuwe touringcars in de hoogste Setra-kwaliteit op de weg worden gebracht. Het bedrijf presenteert de twee topmodellen nog deze zomer officieel. De voertuigen krijgen talrijke technische en optische vernieuwingen.

Jochen Duppui, Hoofd Productie Daimler Buses West-Europa: "De productiestart van een nieuwe voertuiggeneratie is steeds weer een uitdaging. Maar u kunt vertrouwen op de kennis van ons team hier in Neu-Ulm. Het team weet precies hoe premium touringcars volgens de hoogste kwaliteitsnormen worden geproduceerd. En de productiestart van de beide Setra-bussen heeft dat weer op indrukwekkende wijze bewezen."

Volgende generatie – ook in het productieproces.

Met de productiestart van de Setra ComfortClass en TopClass heeft Daimler Buses in Neu-Ulm voor het eerst de zogenaamde digitale busopbouw gelanceerd. Daarbij werden alle nieuwe componenten van de beide bussen in de juiste montagevolgorde vooraf digitaal op de computer in elkaar gezet en werden de afzonderlijke processtappen geanalyseerd. Zo konden vooraf de montageprocessen worden geoptimaliseerd en latere procesaanpassingen worden geminimaliseerd, wat heeft bijgedragen tot een probleemloze productaanloop. De methodologie zal in de toekomst bij alle nieuwe modelseries worden toegepast.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden