Clicky

 
Transport Online - Rustige avondspits, nog enkele snelwegblokkades door boeren

Rustige avondspits, nog enkele snelwegblokkades door boeren

Rustige avondspits, nog enkele snelwegblokkades door boeren
04-07-2022 19:09 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HOOGEVEEN - Het is maandag aan het einde van de dag ondanks een enkele blokkade door boeren rustig op de Nederlandse snelwegen. Rond 17.00 uur stond er volgens de ANWB zo'n 87 kilometer file en ruim een uur later was dat nog 15 kilometer. De meeste blokkades zijn volgens de ANWB voorbij, alleen de A1 van en naar de Duitse grens bij Hengelo is nog dicht vanwege de boerenacties. Op verzoek van de politie heeft Rijkswaterstaat de weg bij knooppunt Buren afgesloten. Ook verderop bij De Lutte is de snelweg dicht.

Op meerdere snelwegen had het verkeer maandag hinder van de boerenacties. Onder meer op de A67 bij de Belgische grens, de A37 vanaf de Duitse grens richting Hoogeveen en de A28 van Groningen naar Zwolle was er vertraging. Ook waren er acties op de A6 bij de Ketelbrug in Flevoland. Er reden op verschillende plaatsen landbouwvoertuigen op de weg.

Naast snelwegen waren er maandag ook acties op provinciale wegen. Dat was volgens de ANWB onder meer het geval bij de Rijnbrug bij Rhenen (N233) en Grootegast in Groningen (N388). Volgens een woordvoerder stond er op het hoogtepunt op maandagmiddag 154 kilometer file. Dat de avondspits rustig verliep, heeft er volgens hem waarschijnlijk ook mee te maken dat veel mensen vanwege de boerenacties uit voorzorg thuisbleven.

De boeren zijn ontevreden over de stikstofplannen van het kabinet. Behalve wegen hebben actievoerders maandag ook meerdere distributiecentra van supermarkten geblokkeerd.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden