Clicky

 
Transport Online - Boeren noemen acties bij distributiecentra een waarschuwing

Boeren noemen acties bij distributiecentra een waarschuwing

Boeren noemen acties bij distributiecentra een waarschuwing
04-07-2022 17:44 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - "Het platleggen van de distributiecentra vandaag was puur een waarschuwing. Als de regering dit stikstofplan uitvoert, gaan we meer lege schappen zien." Dat zeiden boerin Sanne Ezendam en boer Koos Cromwijk op een zelf georganiseerde persconferentie in Utrecht, bij een distributiecentrum van Albert Heijn.

Tijdens de bijeenkomst, waar ongeveer vijftig belangstellende boeren aanwezig waren, noemden de twee boeren de stikstofplannen van het kabinet "een mes in onze rug". "We willen heel graag boer blijven, en we willen dat ze opnieuw gaan kijken naar deze plannen, en naar andere sectoren, en dat we samen om tafel gaan."

Het tweetal heeft geen vertrouwen in Johan Remkes als de door de overheid voorgestelde bemiddelaar tussen boeren en politiek. Remkes leidde de commissie die twee belangrijke rapporten schreef over de stikstofaanpak. "Dus dat is geen onafhankelijk persoon", aldus de twee.

De twee melkveeboeren spraken naar eigen zeggen namens "alle boeren in Nederland", maar het is niet duidelijk in hoeverre ze betrokken zijn bij het organiseren van demonstraties. Ze zeiden bereid te zijn om de hele zomer door te gaan met acties.

Zo'n twintig distributiecentra van supermarkten zijn maandag geblokkeerd of geblokkeerd geweest door boeren. In diverse supermarkten begon daardoor een tekort aan zuivel te ontstaan. Supermarktkoepel CBL vreest een miljoenenschade voor de supermarktbranche als blokkades bij distributiecentra nog lang aanhouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden