Clicky


Militairen krijgen tot 180 uur taakstraf voor drugsbezit en -verstrekken

Militairen krijgen tot 180 uur taakstraf voor drugsbezit en -verstrekken
04-07-2022 16:03 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - De militaire kamer veroordeelt negen militairen voor het bezitten en/of verstrekken van harddrugs. De militaire kamer legt straffen op die variëren tussen een gelboete van 500 euro tot een taakstraf van 180 uur. Verder spreekt de militaire kamer twee militairen, een 34-jarige man uit Assen en een 32-jarige man uit Bedum, vrij van dezelfde strafbare handelingen. Volgens de militaire kamer is er onvoldoende wettig en overtuigd bewijs is om tot een veroordeling te komen. 

Op 19 juli 2019 hield de politie in Meppel twee mannen aan op grond van de verdenking van cocaïnebezit. Aangezien zij beiden militair bleken te zijn, nam de Koninklijke Marechaussee het onderzoek over. Hierop werd er een onderzoek ingesteld naar de gegevens op de inbeslaggenomen mobiele telefoons van beide mannen. Naar aanleiding van de resultaten hiervan startte de Koninklijke Marechaussee een breder onderzoek op, waarbij in totaal elf militairen in beeld kwamen voor het voorhanden hebben dan wel verstrekken van harddrugs.

Twee 27-jarige mannen uit Exloo en Hollandscheveld moeten een taakstraf van 180 uur uitvoeren. Een 34-jarige man uit Lekkum en een 27-jarige man uit Enschede moeten een taakstraf van 100 uur uitvoeren. Verder krijgen twee mannen, een 27-jarige man uit Ter Apel en een 29-jarige man uit Buitenpost, een taakstraf van 80 uur.

Een 30-jarige man uit Buitenpost krijgt een geldboete van 750 euro. Een 37-jarige man uit Drachten en een 25-jarige man uit Bovensmilde moeten een geldboete van 500 euro betalen.

Het verschil in de strafsoort en strafhoogte ligt vooral tussen de periode van het bezitten en/of het verstrekken van harddrugs, de verschillende locaties waar harddrugs werd gebruikt en of de militair een voorbeeldfunctie had.     

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions