Clicky

 
Transport Online - Boeren weer weg bij distributiecentrum in Zaandam

Boeren weer weg bij distributiecentrum in Zaandam

Boeren weer weg bij distributiecentrum in Zaandam
04-07-2022 11:16 | Algemeen | auteur ANP

ZAANDAM - Protesterende boeren zijn na een blokkade van enkele uren weer vertrokken bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. De boeren, veelal uit Noord-Holland, waren vroeg in de ochtend met zo'n dertig trekkers bij de poorten gaan staan. Daarop sloot de politie de wegen in de omgeving af.

Volgens een aanwezige politieagent heeft burgemeester Jan Hamming van Zaanstad de actie verboden. Daarop hebben boeren en politie overlegd, alles in een gemoedelijke sfeer. De actievoerders besloten daarna "naar huis te gaan", al suggereerden sommigen langs het provinciehuis in Haarlem te rijden.

Ook Schiphol werd genoemd. Een woordvoerder van de protestboeren zei ter plekke: "Ik heb gevraagd of we naar Schiphol mogen. Dat kon niet. Er gaan er duizenden naar Schiphol elke dag maar wij mogen niet." Volgens hem "hebben we hier een vriendschappelijke actie gecreëerd, en we steunen elkaar. We gaan de oorlog winnen. We blijven gewoon vervelend doen maar wel op een nette manier". En: "Zet de boer terug op zijn land, waar ie hoort. Je moet een boer niet het asfalt op jagen, dan wordt het een puinhoop."

Boerin Sylvia uit Oosthuizen zegt dat de boeren net zo lang zullen doorgaan tot ze eerlijk worden behandeld. "Wij verzorgen de grond en als wij er niet zijn is er straks niets meer. Of er nou een pot met miljarden ligt of niet." Een ander vult aan: "Het gaat niet om het geld, het gaat om ons leven, ons bedrijf en onze toekomst."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats