Clicky

 
Transport Online - Nog geen acties boeren op luchthaven Schiphol

Nog geen acties boeren op luchthaven Schiphol

Nog geen acties boeren op luchthaven Schiphol
04-07-2022 09:25 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Op luchthaven Schiphol zijn nog geen actievoerende boeren. Ook zijn er nog geen blokkades van snelwegen naar Schiphol door boeren en tractoren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Boeren hadden met acties gedreigd op en rond Schiphol, maar daar is momenteel nog niks van te merken. De bussen naar Schiphol rijden af en aan, net als auto's en taxi's. De luchthaven heeft passagiers opgeroepen die een vlucht moeten halen zo veel mogelijk met de trein te komen. Tot overvolle treinen naar Schiphol leidt dit vooralsnog niet.

Daarnaast heeft de Koninklijke Marechaussee zwaar materieel zoals pantservoertuigen naar Schiphol gebracht om eventuele boerenacties tegen te gaan. De gemeente Haarlemmermeer zei een blokkade van de snelwegen rond de luchthaven met tractoren niet te zullen tolereren.

Een beveiliger van Schiphol zei ook nog niks te merken van boerenacties. "Ik ben hier al sinds 04.15 uur en heb nog niets gezien of gehoord, ook niet van passagiers die ik heb gesproken. Gelukkig nog niet. Laten we het zo houden. We zullen het wel merken."

Reisbranchevereniging ANVR had eerder haar zorgen uitgesproken over de gevolgen van mogelijke boerenacties op en rond Schiphol. Volgens de ANVR willen maandag zo'n 65.000 tot 70.000 reizigers vanaf Schiphol vertrekken.

Op de luchthaven is het druk maar lopen de passagiersstromen momenteel goed door, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten. Ze zei dat het nog afwachten is rond de boerenacties. "We moeten het maar aankijken."

Een vrouw uit Utrecht wordt afgezet op Schiphol door haar dochter. Ze gaat op vakantie naar Spanje. Ze zegt dat ze overwoog de trein te nemen vanwege mogelijke boerenacties op snelwegen. "Ik heb het nieuws goed gevolgd en zag dat er geen blokkades op wegen naar Schiphol waren, dus hebben we toch maar gekozen voor de auto. Dat is veel makkelijker met bagage voor mij. Ik ben blij dat we met de auto konden komen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions