Clicky

 
Transport Online - Automobilist (21) komt om bij ernstig ongeval op N242 bij Alkmaar

Automobilist (21) komt om bij ernstig ongeval op N242 bij Alkmaar

Automobilist (21) komt om bij ernstig ongeval op N242 bij Alkmaar
04-07-2022 08:51 | Ongevallen | auteur Redactie

ALKMAAR - [update 17:15 uur] Bij een ernstig ongeluk op de N242 bij Alkmaar is maandagochtend een man uit Heerhugowaard om het leven gekomen, meldt de politie. Bij het ongeval waren drie personenauto’s betrokken. Eén persoon, een 21-jarige man uit Heerhugowaard, kwam hierbij om het leven. Een 27-jarige man uit Heerhugowaard werd zwaargewond vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling. Een 53-jarige man uit Friesland werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Rond 07:10 uur ontstond een frontale aanrijding op de Provincialeweg bij Alkmaar. Een personenauto met de 27-jarige bestuurder reed in de richting van Heerhugowaard, toen deze door nog onbekende reden door de middenberm schoot en op de tegengestelde rijbaan terechtkwam. Daar kwam de auto in botsing met een tegenligger. De bestuurders van de twee auto’s raakten beiden bekneld in hun voertuig.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en twee lifeliners werden opgeroepen. De slachtoffers werden uit hun auto bevrijd en eerste hulp werd geboden. Eén van hen werd gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De 21-jarige man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het 27-jarige slachtoffer werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Een derde voertuig raakte tijdens de aanrijding ook betrokken bij het ongeval, de 53-jarige bestuurder van deze auto raakte lichtgewond. Voor de hulpverlening en het technische onderzoek is de N242 tijdelijk afgesloten geweest.

De hulpverlening ondervond tijdens het werk meermaals hinder van omstanders die probeerden foto’s of video’s te maken. Een aantal personen moest worden weggestuurd door de politie om alle hulpverleners de tijd en ruimte te geven om hun noodzakelijke werk te kunnen doen.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar het ongeval. Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats