Clicky

 
Transport Online - Oekraïne erkent dat Rusland controle heeft over Lisitsjansk

Oekraïne erkent dat Rusland controle heeft over Lisitsjansk

Oekraïne erkent dat Rusland controle heeft over Lisitsjansk
03-07-2022 10:24 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LISITSJANSK - De strategisch gelegen Oost-Oekraïense stad Lisitsjansk is in Russische handen gevallen, erkennen verschillende Oekraïense militaire bronnen.

"In de regio Donetsk concentreren de bezetters zich op het consolideren van hun posities in Lisitsjansk", aldus de Oekraïense generale staf. De Oekraïense militaire gouverneur van Loehansk, Sergej Gaidai, bevestigde op zijn Telegram-kanaal eveneens dat de Russen verder waren opgerukt "en voet aan de grond hadden gekregen in het Lisitsjansk-district". Het is nog onduidelijk of er Oekraïense eenheden in de stad zijn.

Eerder zondag claimden zowel de Russen als de Oekraïners Lisitsjansk onder controle te hebben, aldus de BBC. Oekraïne stelde dat zijn troepen zwaar onder vuur liggen, maar hield toen nog vol dat de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk niet is ingenomen. Door Rusland gesteunde separatisten zeiden toen al dat ze met succes de stad zijn binnengetrokken en het centrum hebben bereikt.

Russische media tonen beelden van separatisten of Russische troepen die door de straten van Lisitsjansk paraderen. Ook wordt door Russische bronnen via Twitter een video verspreid waarin een Russische vlag is te zien die naar verluidt op de ruïnes van het administratieve centrum van de stad is geplaatst. Maar ook die informatie kan niet worden geverifieerd. Zaterdag stelden de separatisten al de stad volledig te hebben omsingeld, maar dat werd toen door de Oekraïners tegengesproken.

Door de verovering van de stad kunnen de Russen verder in de Donbas-regio komen. Doordat het de Russen niet lukte om de Oekraïense hoofdstad Kiev in te nemen, richt het offensief zich nu vooral op deze regio. Rusland heeft recent de naast Lisitsjansk gelegen stad Severodonetsk ingenomen. Daar is weken zwaar gevochten in de straten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden