Clicky

 
Transport Online - Schip bij Hongkong breekt in tweeën, 27 crewleden vermist [+video]

Schip bij Hongkong breekt in tweeën, 27 crewleden vermist

Schip bij Hongkong breekt in tweeën, 27 crewleden vermist [+video]
02-07-2022 15:37 | Incidenten | auteur ANP/RTR/AFP

HONGKONG - Tientallen crewleden worden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Volgens de autoriteiten was de schipbreuk het gevolg van zware weersomstandigheden door de tropische storm Chaba.

Aan boord van het schip van een ingenieursbedrijf waren dertig mensen. Reddingswerkers hebben drie crewleden per helikopter kunnen redden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Naar de overige slachtoffers wordt nog gezocht. Volgens de reddingswerkers is de zoektocht moeilijk door het slechte weer. Op de locatie waar het schip verging, zo'n 300 kilometer ten zuidwesten van Hongkong, zijn zaterdag windstoten van 144 kilometer per uur en golven tot 10 meter hoog gemeten.

De tropische storm Chaba zorgt ook voor hevige regenval en harde windstoten in Hongkong zelf. Het openbaar vervoer wordt beperkt en veel bedrijven hebben hun deuren gesloten. Een museum dat zaterdag zou openen ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van de soevereiniteitsoverdracht van Hongkong aan China, blijft vanwege de storm dicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden