Clicky

 
Transport Online - Jan de Rijk Logistics waarschuwt voor vertraging door boerenprotesten

Jan de Rijk Logistics waarschuwt voor vertraging door boerenprotesten

Jan de Rijk Logistics waarschuwt voor vertraging door boerenprotesten
02-07-2022 15:15 | Transport | auteur ANP

ROOSENDAAL - Jan de Rijk Logistics heeft klanten gewaarschuwd dat er maandag mogelijk sprake is van vertragingen bij ritten met vrachtwagens. Boerenorganisaties hebben namelijk aangekondigd die dag het land plat te willen leggen, ze zouden onder meer actie willen voeren bij distributiecentra.

Directeur Fred Westdijk laat weten dat de waarschuwingen aan klanten vrijdag uitgestuurd zijn. Mogelijk dat hij maandag op de dag zelf ook nog aanpassingen laat doorvoeren in de routes die gereden worden. Maar voor dat soort maatregelen is het nu nog te vroeg, zegt hij. Dat komt omdat nog niet duidelijk is of en waar de boerenprotesten maandag zullen zijn.

Actievoerende boeren zorgden de afgelopen tijd al herhaaldelijk voor blokkades en files op de Nederlandse wegen. "Maar tot nu toe was het telkens op bepaalde plekken", benadrukt Westdijk. Daardoor bleef de schade volgens hem beperkt. Over maandag is hij wel bezorgd, omdat de boeren dan veel breder actie willen voeren. "Dat is andere koek."

Volgens ondernemersorganisatie evofenedex, die voor duizenden bedrijven de belangen behartigt op het gebied van handel en logistiek, is het lastig voorbereiden als niet duidelijk is waar er precies actie wordt gevoerd. Anders dan waarschuwingen kun je als bedrijf dan eigenlijk alleen maar proberen om bepaalden ladingen bijvoorbeeld een dag eerder te laten verzenden of een dag later. Maar vaak is dat geen optie.

Jan de Rijk is goed voor circa 850 vrachtwagens. Die vervoeren dagelijks tal van producten in Nederland zelf en van en naar andere Europese landen. Bepaalde zendingen voor luchtvracht worden bijvoorbeeld door Jan de Rijk over de weg naar Schiphol getransporteerd. Ook bevoorraadt het bedrijf verschillende winkelketens, waaronder Intertoys.

Niet alle transporteurs sturen als Jan de Rijk waarschuwingen uit. Bij John Pronk Transport, dat ongeveer zeventig vrachtwagens telt, denken ze dat dit niet nodig is. "Iedereen weet toch wat er speelt", zo klinkt het.

Supermarktketen Albert Heijn, waarvoor dagelijks veel vrachtwagens in de weer zijn, betreurt de boerenacties waarvan klanten mogelijk last kunnen krijgen. "Wij hopen dat partijen weer met elkaar om tafel gaan en tot werkbare afspraken kunnen komen. Tegelijkertijd houden wij er rekening mee dat het maandag onrustig kan zijn in het land en wij verwachten dan ook een drukke dag", zegt een woordvoerster. Albert Heijn zal er volgens haar alles aan doen dat alle producten "en zeker ook die van onze boeren en telers" in de schappen beschikbaar blijven.

Foto's

  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • C. van den Enden
    C. van den Enden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden