Clicky

 
Transport Online - Eerste weekend van juli meteen al lange rijen op Schiphol

Eerste weekend van juli meteen al lange rijen op Schiphol

Eerste weekend van juli meteen al lange rijen op Schiphol
02-07-2022 09:29 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Op Schiphol is het aan het begin van het eerste weekend van juli meteen al erg druk. De rijen met vakantiegangers en andere reizigers stonden zaterdagochtend vroeg al tot ver buiten de vertrekhallen. Een blik op de vertrekborden leert dat er ook diverse annuleringen en vertragingen zijn.

Volgens een ANP-verslaggever ter plaatse lijken de meeste mensen de drukte wel te accepteren. Van boze reacties bij wachtende reizigers is eigenlijk geen sprake. Wel lijken veel mensen bezorgd of ze hun vlucht zullen halen.

Er loopt ook veel personeel rond om de reizigersstromen in goede banen te leiden. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee, verantwoordelijk voor de beveiliging van het vliegveld, meldt dat er geen sprake is van incidenten.

Vanwege personeelstekorten bij de bagage-afhandelaars en beveiliging voorzag Schiphol eerder al dat het heel lastig zou worden om de grote zomerdrukte het hoofd te bieden. Daarop werden maatregelen aangekondigd en luchtvaartmaatschappijen kregen de opdracht het aantal dagelijkse reizigers binnen de perken te houden.

Niet alleen in Nederland kampt de reiswereld met problemen. Dit weekend is er bijvoorbeeld een staking op vliegveld Paris Charles de Gaulle Airport. Eén op de vijf vluchten op de grootste luchthaven van Frankrijk gaat daardoor zaterdag niet door. Het actievoerend personeel wil een een forse loonsverhoging nu het internationale vliegverkeer weer aantrekt en de inflatie flink is gelopen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden