Clicky

 
Transport Online - Man (52) uit Uden opgepakt vanwege opruiing en bedreigen van premier Rutte

Man (52) uit Uden opgepakt vanwege opruiing en bedreigen van premier Rutte

Man (52) uit Uden opgepakt vanwege opruiing en bedreigen van premier Rutte
01-07-2022 18:08 | Misdaad | auteur Redactie

UDEN - De politie heeft in een onderzoek naar opruiing en bedreiging een 52-jarige verdachte uit Uden aangehouden. De man wordt er van verdacht op sociale media dreigende en opruiende uitlatingen te hebben gepost waarbij hij opriep tijdens de boerenprotesten supermarkten en distributiecentra te gaan blokkeren. Ook wordt hij verdacht van het bedreigen van de Minister President in niet mis te verstane bewoordingen, meldt de politie.

Naast de handhaving van de openbare orde op straat investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die strafbare feiten online plegen. Hieronder valt dus ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten van anderen tot het plegen van strafbare feiten.

Opruiing op zichzelf is ook een strafbaar feit, niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar zeker ook het verder delen ervan. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Ook voor minderjarigen zijn er stevige straffen en grote gevolgen. Door je strafblad kun je bijvoorbeeld moeilijker een baan of een stage krijgen. Daar kun je heel lang last van houden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden