Clicky

 
Transport Online - Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd

Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd

Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd
01-07-2022 14:16 | Coronacrisis | auteur ANP

DEN HAAG - Ondernemers kregen gedurende de coronacrisis bij elkaar zo'n 8 miljard euro aan tegemoetkoming in de vaste lasten uitgekeerd. De zogeheten TVL-regeling eindigde formeel op 30 juni. Sinds het begin van de crisis zijn er ruim 419.000 voorschotten verleend aan meer dan 151.500 ondernemers. Het bedrag kan nog oplopen tot 10 miljard euro als alle subsidies definitief zijn vastgesteld, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bedrijven konden in totaal acht keer een beroep doen op de regeling. Op 30 juni liep het Europese steunkader voor de subsidie af. Dat betekent concreet dat er sinds 1 juli geen nieuwe voorschotten verleend mogen worden. Bedrijven konden tot 2,3 miljoen euro steun krijgen. Voor de landbouw en de visserij lag dit anders.

De meeste subsidie ging naar eet- en drinkgelegenheden. Horecazaken waren goed voor krap 2 miljard euro steun. De landbouw ontving 881 miljoen euro en hotels en andere logiesaccommodaties kregen 818 miljoen euro overgemaakt. Daarnaast was er relatief veel steun voor winkelbedrijven en groothandels.

De startersregeling loopt nog door tot 7 augustus. De TVL voor beginnende bedrijven werd begin juni opengesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions