Clicky


Tractoren worden maandag niet getolereerd op snelwegen rond Schiphol

Tractoren worden maandag niet getolereerd op snelwegen rond Schiphol
01-07-2022 13:59 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HAARLEMMERMEER - Boeren die maandag rond Schiphol willen demonstreren, kunnen beter niet proberen de snelwegen rond de luchthaven met trekkers te blokkeren. "Een blokkade wordt niet getolereerd", zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt. Hij zegt dat er in zo'n geval wordt ingegrepen met "voertuigen van de politie en de marechaussee". Hij wijst erop dat tractoren op de snelweg sowieso niet zijn toegestaan.

Mogelijk worden de wegen rond de luchthaven afgezet en worden er alternatieve locaties aangewezen waar de boeren kunnen demonstreren. Waar dat zou gebeuren is nog niet bekend, maar het zou wel in de buurt van Schiphol zijn. "Je moet denken aan een soort Malieveld."

De woordvoerder zegt dat de demonstratie nog niet is aangemeld. "Ik heb nog geen berichten gehad van de boeren. Maar we zijn voorbereid en de draaiboeken liggen klaar."

Actievoerende boeren zijn van plan maandag op veel plaatsen in het land te gaan demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. De verantwoordelijke minister, Christianne van der Wal, roept de boeren op niet aan de acties mee te doen en met de overheid in gesprek te gaan. Premier Mark Rutte zou graag een onafhankelijke bemiddelaar aan het werk zetten.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions