Clicky


E. van Wijk opent negende vestiging in Roemenië

E. van Wijk opent negende vestiging in Roemenië
24-05-2011 15:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
Sinds de Nederlandse transportgroep E van Wijk uit het Brabantse Giessen in 1992 haar Roemeense activiteiten startte met een vestiging in Cluj-Napoca, is de onderneming in dat land bijzonder snel gegroeid. Aanvankelijk richtten de activiteiten zich voornamelijk op transport, maar door de jaren heeft de onderneming haar activiteiten uitgebreid met vertegenwoordigingen van DAF Trucks, reparaties en onderdelenvoorziening voor alle merken, schadeherstel en truckbandenservice. En nadat nog maar een aantal weken geleden een nieuw onderdelencentrum was geopend in Pitestie, opende E. van Wijk S.R.L. op 19 mei j.l. een geheel nieuw hoofdkantoor in Gilau, aan de westkant van Cluj.

E. van Wijk S.R.L. telt inmiddels verspreid over Roemenië negen vestigingen, waarmee een uitstekende geografische dekking wordt geboden om zowel nationale als internationale klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. De Roemeense activiteiten van E. van Wijk bieden werk aan ongeveer 850 enthousiaste en vakbekwame medewerkers. Het nieuwe hoofdkantoor van EVW Holding S.R.L. is gevestigd langs de A3, de belangrijkste internationale snelweg Boedapest – Boekarest – Constanta. De nieuwe hoofdvestiging in Gilau biedt een moderne werkplaats met acht poorten, een bandencentrum, kantoren, een showroom, een wachtruimte voor klanten en een state-of-the-art onderdelenmagazijn.



EVW anno nu
Na de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor in Gilau, is de oorspronkelijke locatie aan de oostkant van Cluj nu in gebruik als Used Trucks Center en als schadeherstelbedrijf. Met vestigingen in Cluj, Arad, Bacau, Constanta, Brasov, Pitesti, Craiova en het nieuwe hoofdkantoor aan de westzijde van Cluj, is E. van Wijk bijzonder sterk vertegenwoordigd in Roemenië. En zoals president-directeur Ad van Wijk nog eens benadrukte tijdens zijn openingsspeech, staan alle Roemeense activiteiten van de groep onder leiding van Roemeens management.

"Dit is geheel in lijn met onze filosofie om Roemenen verantwoordelijk te maken voor de zaken in hun eigen land. Lokale mensen kennen de cultuur van het land als geen ander, evenals de wensen en eisen van de klanten. Zij weten bovendien de beste medewerkers aan te trekken, mensen met de drive en passie die past bij een onderneming die vanaf bijna niets is begonnen in dit land. Een onderneming opzetten met Roemenen, door Roemenen en voor Roemenen, is altijd onze filosofie geweest", legt Van Wijk uit.

"Investeren in de mensen en in het land is de basis voor succes." En hoewel Ad van Wijk terughoudend is met het noemen van namen, benadrukt hij wel dat algemeen directeur Gheorge Chita en zijn collega Mircea Muresan twee Roemenen zijn die de effectiviteit van Van Wijk’s filosofie dag in dag uit bewijzen.



DAF Trucks
Wat ooit begon als een transportbedrijf met twee trucks is uitgegroeid tot EVW Holding zoals wij het vandaag kennen. Als officieel DAF distributeur voor Roemenië heeft de onderneming in het topjaar 2007 meer dan 1.600 nieuwe DAF Trucks verkocht, goed voor een marktaandeel van 10%. Als gevolg van de wereldwijde economische crisis, die ook Roemenië niet ongemoeid liet, daalde de afzet naar 1.400 nieuwe DAF’s in 2008, 300 in 2009 en 450 vorig jaar. Maar hoewel de volumes als gevolg van de sterk verminderde marktvraag flink afnamen, groeide het marktaandeel van DAF in Roemenië naar meer dan 20%.

"Momenteel is één op de vijf geregistreerde nieuwe trucks in Roemenië een DAF en daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op", memoreerde Michiel Kuijs, Directeur Sales Operations van DAF Trucks N.V., ter gelegenheid van de opening van het nieuwe hoofdkantoor. "Wij kunnen geweldig trots zijn op wat Van Wijk in dit land heeft gerealiseerd."