Clicky

 
Transport Online - Meerdere rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontrole

Meerdere rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontrole

Meerdere rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontrole
30-06-2022 16:31 | Binnenland | auteur Redactie

STEENBERGEN - Het Team Verkeer heeft donderdag met een onopvallende videosurveillance diverse automobilisten op de bon geslingerd. Bij één automobilist is ook het voertuig in beslag genomen, meldt de politie.

Rond 08:00 uur zagen agenten op de Zeelandweg-Oost in Steenbergen een voertuig rijden met een gemiddelde snelheid van 155 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur toegestaan is. Het rijbewijs van de 53-jarige man uit Vlaardingen is ingevorderd.

Nog geen half uur later was het raak op de Noordlangeweg in Dinteloord. Daar reed een 47-jarige man uit Kapellen gemiddeld 184 kilometer per uur op een weg waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Om 09:25 uur troffen zij weer een voertuig aan, ditmaal op de A4 ter hoogte van Steenbergen. De auto reed gemiddeld 154kilometer per uur na correctie, waar 100 kilometer per uur toegestaan is. Ook deze 30-jarige man uit Hellevoetsluis moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 09:40 uur werd de auto van Team Verkeer met forse snelheid ingehaald door een voertuig. Zij zagen ook dat het voertuig inhaalde over een doorgetrokken streep en bijna frontaal op een tegenligger botst. Daarnaast reed de 23-jarige bestuurder uit Sint Philipsland gemiddeld 120 kilometer per uur door de bebouwde kom en 177 kilometer per uur op een 80 km-weg. Het voertuig is op de Industrieweg in Sint Philipsland tot stoppen gemaand en bekeurd. Zowel het rijbewijs als de auto van de man is in beslag genomen. De man wordt artikel 5A ten laste gelegd; over een langere periode en langere afstand, anderen levensgevaarlijk in gevaar brengen.

Nadat Team Verkeer aanwezig was bij een eenzijdig ongeval op de Emerparklaan, zien zij op de Westerparklaan een voertuig met hoge snelheid rijden. De 25-jarige bestuurder uit Etten-Leur reed gemiddeld 103 kilometer per uur in de bebouwde kom. Ook hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren.

Foto's

  • J.Roeland
    Steenbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden