Clicky


Tachograafgegevens op afstand uitlezen met TachoByte Pro

Tachograafgegevens op afstand uitlezen met TachoByte Pro
31-05-2011 10:52 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De digitale tachograaf heeft in de transportwereld voor ingrijpende veranderingen gezorgd. Kenmerkend verschil met zijn analoge voorganger is, dat gegevens zoals rijden, werken en rusten digitaal op een bestuurderskaart en in de tachograaf zelf worden opgeslagen. TachoByte Pro leest die data uit met gebruikmaking van de meest moderne technologieën; realtime en op afstand uit.

Uniek is dat die data via GPS wordt gekoppeld aan een locatie. Door die slimme combinatie van de tachodata en plaatsbepaling is de revolutionaire TachoByte Pro dus tevens een voordelig voertuigvolgsysteem. Bovendien is het systeem volledig web-based, een pc met internet is voldoende om voertuigen op een landkaart te volgen. Dus grote investeringen in bijvoorbeeld servers en software zijn niet nodig. Hoewel dat vaak nog niet door transporteurs wordt gezien, bieden de data van de digitale tachograaf vaak de basis voor een waardevol managementtool.

Gebruikmaken van digitale data uit de tachograaf
Het periodiek uitlezen van het massageheugen is een behoorlijk tijdrovend klus omdat daarin de totaalgegevens van het voertuig worden opgeslagen. Het gaat echt om enorme hoeveelheden data en het uitlezen kost een onderneming veel tijd en dus geld. Voor voertuigen die zelden of nooit op de thuisbasis komen is dat een extra groot probleem. Automatisch en op afstand uitlezen met TachoBytePro is dan ook een efficiënte oplossing.

TachoByte Pro is trouwens het enige systeem op de markt dat de drie functies op afstand uitlezen via internet van tachodata, tracking & tracing en rit-urenrapportages op een slimme manier in één apparaat heeft geïntegreerd.

Uitlezen bestuurderskaart en massageheugen
Behalve de tracking & tracing-functie leest de centrale server op afstand het massageheugen van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart uit. Deze data wordt als bestand met digitale handtekening op de centrale server gearchiveerd. Na installatie van TachoByte Pro is handmatig downloaden van bestuurderskaarten en massageheugen in het voertuig niet meer nodig. TachoBytePro voldoet hiermee uiteraard volledig aan de eisen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW).

Drie uitvoeringen
De TachoByte familie omvat drie uitvoeringen die worden aangeduid als Lite, Basic en Pro.

TachoByte Lite
TachoByte Lite is perfect geschikt voor track & trace dus voertuigvolging, en real-time rapportage van de ritten en de uren, de rapportages worden via de website gearchiveerd.

TachoByte Basic
Deze uitvoering kan hetzelfde als de Lite. De Basic uitvoering leest tevens iedere 2 minuten de actuele tachograaf status uit en stuurt deze via internet naar kantoor. Op hetzelfde beeldscherm ziet u dan de actuele positie alsmede de actuele status van de tachograaf.

TachoByte Pro
Dit is de meest uitgebreide uitvoering van de TachoByte familie. De TachoByte Pro ondersteunt het downloaden van de chauffeurskaart én het voertuigmassa geheugen automatische vanuit het voertuig.
Dit bespaart u veel rompslomp, omdat de organisatie van het handmatig uitlezen van kaarten en voertuigmassa geheugen compleet vervalt.

TachoByte levert de hardware van de TachoByte Lite, Standard en Pro compleet met alle benodigdheden en de inbouw gebeurt bij een door TachoByte erkende installateur. Door het afsluiten van een abonnement met een zeer aantrekkelijk maandtarief heeft men toegang tot de website met rapportages, kaarten en overzichten en kan gebruik worden gemaakt van de uitgebreide dienstverlening.