Clicky

 
Transport Online - Logistiek dienstverlener Contargo gaat zijn containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum uitbreiden

Logistiek dienstverlener Contargo gaat zijn containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum uitbreiden

Logistiek dienstverlener Contargo gaat zijn containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum uitbreiden
29-06-2022 19:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WESEL - Contargo GmbH & Co KG won een Europese aanbesteding van DeltaPort GmbH & Co KG voor de exploitatie van een 11.000 m² groot terrein naast de bestaande terminal in de haven van Voerde-Emmelsum. Dit maakt uitbreiding van de terminal mogelijk. De kade wordt met 130 meter verlengd.

Door de uitbreiding kan de logistiek dienstverlener zijn serviceportfolio aan de Nederrijn en in het noordelijke Ruhrgebied verder uitbouwen. Ook speelt Contargo hiermee in op de sterke ontwikkeling van het havengebied door DeltaPort. Door de vestiging van nieuwe, grote bedrijven zullen de overslagvolumes in de haven van Voerde-Emmelsum en de Rijn-Lippe-haven van Wesel verder toenemen.

In het ca. 300.000 m² grote havengebied gaan zich de komende jaren grote en bekende logistieke bedrijven vestigen. De contracten hiervoor zijn al ondertekend. De logistiek in de haven van Voerde-Emmelsum en de Rijn-Lippe-haven van Wesel zal hierdoor een boost krijgen. Er ontstaan zo’n 500 nieuwe banen. “Het vermarkten van de beschikbare terreinen verloopt voorspoedig en is bijna afgerond”, zegt Andreas Stolte, Managing Director van DeltaPort GmbH & Co KG. “Geïntegreerde logistieke concepten voor klanten vormen een van de belangrijkste voordelen van de haven.”

Het trimodale karakter van de haven en de korte aanvoerroutes voor logistieke bedrijven zijn bovendien goed voor het milieu. “Wij zijn dan ook blij dat Contargo de containerterminal gaat uitbreiden. Door de extra opslag- en distributiecentra in onze haven hebben we ook meer overslagcapaciteit nodig”, aldus Stolte.

Uitbreiding van het dienstenpakket

De containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum wordt sinds 2017 geëxploiteerd door Contargo. “Met het oog op de door DeltaPort geïnitieerde ontwikkeling van de haven als vestigingslocatie voor talrijke nieuwe import- en exportgerichte opslagbedrijven lag onze deelname aan de aanbesteding en de uitbreiding van onze terminal voor de hand”, zegt Jürgen Albersmann, Managing Director van Contargo GmbH & Co KG. “Wij gaan zo’n 15 miljoen euro investeren in de uitbreiding van onze terminal en de overslagcapaciteit. In dit kader nemen we onder meer n tweede overslagkraan in gebruik.”

Terminaluitbater Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH biedt sinds 2017 uitgebreide containerlogistiek per binnenschip en spoor voor klanten aan de Nederrijn en in het noordelijke Ruhrgebied. “Door de uitbreiding kunnen we ons dienstenaanbod voor klanten aanzienlijk verruimen. In de toekomst kunnen we op onze terminal twee binnenschepen en een volledige trein parallel aan elkaar behandelen. Ideale omstandigheden voor zogenaamde hub-transporten", stelt Sascha Noreika, directeur van Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH.

Naast de uitbreiding van de hub-transporten ontstaan ook 800 extra plaatsen om containers neer te zetten. Verder gaat Contargo elektrische vrachtwagens inzetten. “Duurzaamheid is tegenwoordig ontzettend belangrijk”, zegt Sascha Noreika. “Als Contargo zijn we hier al jaren actief mee bezig. Bijvoorbeeld door ons trimodale aanbod en de mogelijkheid om containers te vervoeren met elektrische vrachtwagens in plaats van met dieselvrachtwagens. Hierdoor kunnen wij onze klanten CO2-neutraal vervoer aanbieden.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden