Clicky


Koninklijke onderscheiding voor Henk Groeneveld

Koninklijke onderscheiding voor Henk Groeneveld
30-05-2011 15:40 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Henk J. Groeneveld, CEO en enig aandeelhouder van de Groeneveld Groep in Gorinchem, is door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn Koninklijke onderscheiding tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de onderneming, uit handen van Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Buijink, die in zijn toespraak onder meer de waarde van familiebedrijven onderstreepte, noemde Henk Groeneveld "een innovatief ondernemer met een duidelijke visie, de drijvende kracht achter de wereldwijde groei van zijn onderneming, en de initiator van productvernieuwing en innovaties. Een ondernemer die bovendien actief betrokken is bij diverse brancheorganisaties."

Henk Groeneveld (56) trad in 1973 in dienst van de onderneming, die twee jaar daarvoor door zijn oudste broer was opgericht. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich tot een internationaal denkende entrepreneur, met een ondernemersgeest die kenmerkend is voor veel andere succesvolle Nederlandse familiebedrijven.

"Als u mij vraagt, Chris, hoe ziet jouw ideale ondernemer er uit?, dan komt Henk Groeneveld daar heel dicht bij in de buurt, want je hebt wat in je mars, als je uitgroeit van een man die nog geen factuur foutloos kon typen, tot een gewaardeerd zakenman, die het lukt om in nog geen 40 jaar tijd, een klein technisch handelsbureau uit te laten groeien tot een wereldwijd opererende onderneming", Aldus Chris Buijink.



Onder de gedreven leiding van Henk Groeneveld is de Groeneveld Groep uitgegroeid van een lokaal Nederlands bedrijf tot een mondiaal opererende onderneming, met ruim 30 eigen vestigingen in meer dan twintig landen, van Europa tot Australië en Nieuw Zeeland. Van Rusland en China tot in Noord- en Zuid Amerika.

Groeneveld Groep is actief in de ontwikkeling, productie en marketing & sales van geavanceerde producten en systemen voor automatisch onderhoud van wegtransportmiddelen, bussen, grondverzet- en bouwmachines, treinen, agrarische en industriële machines, alsmede geavanceerde IT-oplossingen voor de logistieke wereld. De Groeneveld Groep telt wereldwijd meer dan 500 medewerkers, waarvan ongeveer 150 in Gorinchem.