Clicky

 
Transport Online - Politie: tien aanhoudingen in Oost-Nederland na boerenprotesten

Politie: tien aanhoudingen in Oost-Nederland na boerenprotesten

Politie: tien aanhoudingen in Oost-Nederland na boerenprotesten
29-06-2022 15:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG (ANP) - Er zijn in Oost-Nederland woensdag tien mensen aangehouden na de boerenprotesten die dinsdag op verschillende plekken in de regio escaleerden. De korpsleiding van de politie meldt dit, zonder te specificeren om wat voor vergrijpen het gaat. Wel is duidelijk dat er een groot opsporingsteam aan de slag is en dat de politie meer arrestaties verwacht.

Nationaal commandant bij de politie Willem Woelders zegt dat daar momenteel "volop aan gewerkt wordt" met behulp van onder meer "een hoop videobeelden", maar dat zorgvuldigheid geboden is. Bij geen van de incidenten in het land raakten politiemensen gewond.

Actievoerders wisten dinsdagavond in het Gelderse Hierden bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) door een afzetting van de politie te breken, waardoor de situatie zo onveilig werd dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen. Maandag plaatste de politie nog een bewakingspost bij het huis van de minister nadat er ruim twee weken geleden voor het eerst werd betoogd. Het is niet duidelijk hoeveel aanhoudingen woensdag specifiek naar aanleiding van dit incident zijn verricht.

Geweld

Voor zover Woelders het op basis van de beelden kan beoordelen, was het dinsdagavond de juiste beslissing van de agenten om zich terug te trekken. "Soms moet je een stap terug doen om vervolgens, bijvoorbeeld als er meer collega's zijn opgeroepen, terug te slaan", aldus de korpschef.

Voor zover bekend raakten volgens Woelders dinsdag bij boerenprotesten door het hele land geen agenten of andere hulpverleners gewond. Wel werd er op de A50 en op de A1 ter hoogte van Stroe geweld gebruikt tegen politiemensen, maar ook hierbij vielen geen gewonden.

Bij een van de boerenprotesten werd volgens Woelders door een politieagent een taser ingezet, maar het is niet duidelijk waar dit het geval was en of daardoor iemand kon worden aangehouden. Pepperspray kon op de verschillende locaties volgens de politiechef niet worden ingezet omdat dat ook de agenten ter plaatse in de problemen zou brengen. Het politiekorps Oost-Nederland is niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden