Clicky

 
Transport Online - Acties dreigen bij veerdienst naar Texel na afwijzen cao-bod

Acties dreigen bij veerdienst naar Texel na afwijzen cao-bod

Acties dreigen bij veerdienst naar Texel na afwijzen cao-bod
29-06-2022 14:22 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De kans op acties bij de veerdienst tussen Den Helder en Texel is weer groter geworden. Leden van vakbonden FNV en CNV zien niets in het laatste cao-bod van rederij TESO, die de veerdiensten naar het Waddeneiland verzorgt. Eerder schortten de bonden de acties op in afwachting van een nieuw bod door de veerdienst, maar nu dit bod is afgewezen komen acties weer dichterbij.

FNV-bestuurder Lutz Kressin zegt dat stakingen niet zijn uitgesloten. Werknemers bij de rederij overleggen nu nog over de vorm van actievoeren en overwegen nog op andere manieren hun eisen kracht bij te zetten.

Veerboten van TESO zijn de enige manier om met de auto, motor of fiets van het vasteland naar Texel te reizen. Personeel bij de veerdienst is volgens Kressin niet van plan die afvaarten 24 uur lang stil te leggen. Ook zal het ziekenvervoer tussen het vasteland en Texel niet onder de acties lijden.

De bonden willen onder meer een loonsverhoging van 5 procent en afschaffing van de jeugdlonen. TESO beloofde in het nieuwe bod de lonen van de circa 130 medewerkers aanzienlijk te verhogen. Maar volgens FNV-bestuurder Kressin is op andere punten niets verbeterd en ontbreekt vooral het vertrouwen onder werknemers richting hun werkgever.

"Op zichzelf is een aantal dingen sterk verbeterd in het nieuwe bod, en andere dingen niet", zegt Kressin. Hij adviseert de directeur van TESO dan ook in gesprek te gaan met het personeel over het wantrouwen, dat zou zijn ontstaan doordat eerdere afspraken in de ogen van medewerkers telkens in hun nadeel werden geïnterpreteerd.

De directie van TESO was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden