Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways en Airlink ondertekenen uitgebreide codeshare overeenkomst

Qatar Airways en Airlink ondertekenen uitgebreide codeshare overeenkomst

Qatar Airways en Airlink ondertekenen uitgebreide codeshare overeenkomst

DOHA - Qatar Airways en Airlink hebben een uitgebreide codeshare overeenkomst ondertekend om reizigers meer keuze, betere diensten en meer connectiviteit te bieden tussen 45 bestemmingen in dertien landen in zuidelijk Afrika en de rest van de wereld.

Dankzij deze nieuwe codeshare overeenkomst kunnen reizigers op een eenvoudige manier aansluitende vluchten boeken bij beide luchtvaartmaatschappijen, door middel van één enkele reservatie, met naadloze ticketing, check-in, boarding en bagagecontrole tijdens de hele reis.

Dankzij de samenwerking kunnen klanten aantrekkelijke aanbiedingen boeken vanuit zuidelijk Afrika naar veel gevraagde bestemmingen in de V.S. zoals New York en Dallas, naar steden in Europa zoals Londen, Kopenhagen en Barcelona, en naar plaatsen in Azië zoals Manilla, Jakarta en Cebu. De overeenkomst vergroot ook de aanwezigheid van Qatar Airways in zuidelijk Afrika, met een betere toegang tot bestemmingen als Ggeberha (Port Elizabeth) Hoedspruit, Skukuza, George in Zuid-Afrika en verder naar Botswana, Namibië, Zambia, Zimbabwe en Mozambique.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group Chief Executive van Qatar Airways, verklaart: "De uitbreiding van ons netwerk met Airlink geeft onze klanten een grotere keuze aan bestemmingen en vluchten, wat hopelijk zal bijdragen tot een snel herstel van het reisverkeer, dat zo'n belangrijke rol speelt in de economieën van zuidelijk Afrika."

"We hebben onze aanwezigheid op de Afrikaanse markt een boost gegeven door acht nieuwe bestemmingen toe te voegen sinds het begin van de pandemie en door samenwerkingen, zoals deze dynamische overeenkomst met Airlink, te bevorderen. De samenwerking zal het aanbod voor onze klanten aanzienlijk verbeteren, als ook reizen en handel ondersteunen."

Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die na de pandemie nieuwe routes in zuidelijk Afrika lanceerde, en vorig jaar begon met vluchten naar Luanda, Harare en Lusaka. Deze maand hervat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Windhoek, waardoor een nieuwe verbinding tot stand komt met het uitgebreide regionale netwerk van Airlink via acht luchthavens in de regio.

Mr. Rodger Foster, Chief Executive bij Airlink, zegt: “Deze nieuwe ontwikkeling is een bevestiging van de relevantie van Airlink voor het bieden van vliegverbindingen in de hele regio via ons uitgebreide netwerk, dat in combinatie met het wereldwijde bereik van Qatar Airways ongeëvenaarde connectiviteitsmogelijkheden creëert. Als toonaangevende luchtvaartmaatschappij in zuidelijk Afrika biedt Airlink uitgebreide, veilige en betrouwbare diensten aan voor luchtvervoer, waardoor sociaaleconomische ontwikkeling mogelijk wordt door mensen met elkaar te verbinden en handel binnen de regio en daarbuiten te faciliteren."

De nieuwe codeshare vluchten zijn beschikbaar voor verkoop en zullen op 6 juli 2022 van start gaan, onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten.

Qatar Airways biedt 21 directe vluchten per week van Doha naar Johannesburg, tien vluchten per week naar Kaapstad en vier vluchten per week naar Durban. Vanuit Zuid-Afrika kunnen reizigers gemakkelijk verbinding maken met bestemmingen op zes continenten via de beste luchthaven ter wereld, Hamad International Airport.

Passagiers kunnen hun reis boeken bij beide luchtvaartmaatschappijen, via online reisagentschappen en bij plaatselijke reisbureaus.

Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die tijdens de pandemie en de onmiddellijke nasleep ervan actief bleef op zuidelijk Afrika, waardoor goederen, geneesmiddelen en essentiële reizen tussen de regio en de rest van de wereld konden plaatsvinden. Hierdoor konden mensen terugkeren naar hun families en naar hun werk en werd bijgedragen tot het herstel van de handelspartners en de zakenwereld in zuidelijk Afrika.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden