Clicky

 
Transport Online - Drie aanhoudingen in vuurwapenonderzoek

Drie aanhoudingen in vuurwapenonderzoek

Drie aanhoudingen in vuurwapenonderzoek
29-06-2022 11:34 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft in een onderzoek naar vuurwapenhandel drie verdachten uit Amsterdam aangehouden. Het trio, 16, 18 en 19 jaar oud, werd op drie verschillende adressen in Amsterdam Nieuw-West en -Zuidoost aangehouden. Daar vonden ook doorzoekingen plaats. In de woningen troffen rechercheurs twee vuurwapens, 18 kilogram aan zwaar vuurwerk, 3D-printers, een ploertendoder en diverse patronen en andere onderdelen van wapens, meldt de politie.

De zaak kwam in februari 2022 aan het rollen na verkregen informatie uit een onderzoek naar een straatroof. Rechercheurs stuitten tijdens hun onderzoek op informatie dat leidde naar een vermoedelijke vuurwapenhandelaar, een specifieke woning en box op de Pieter Calandlaan.

Op 22 juni zijn tijdens een actiedag op adressen op de Pieter Calandlaan en de Adriaan van der Horststraat in Nieuw-West twee aanhoudingen verricht en aansluitend doorzoekingen gedaan door forensische experts. Naast twee vuurwapens, 18 kilogram aan zwaar vuurwerk, 3D-printers, een ploertendoder en diverse patronen en andere onderdelen van wapens is beslag gelegd op gegevensdragers. De derde verdachte werd dinsdag 28 juni in Amsterdam Zuidoost aangehouden.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stelde in de woning aan de Pieter Calandlaan een aanvullend onderzoek in naar een zelf gefabriceerde explosieve constructie. Deze zogeheten pijpbommen werden in een daartoe aangewezen gebied tot ontploffing gebracht.

De twee verdachten zitten in voorlopige hechtenis. De derde verdachte  zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang en gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden