Clicky


Tweede plaats voor Scania Veghel in Scania's Topteam competitie

Tweede plaats voor Scania Veghel in Scania's Topteam competitie
23-05-2011 10:23 | Scania | auteur de redactie
BRUSSEL - Op 21 mei 2011 nam een team technici van de Scaniavestiging te Veghel met succes deel aan de wereldwijde Scania TopTeam competitie. Het ultieme doel van Scania Veghel is zich in deze competitie te onderscheiden als beste Scania serviceteam ter wereld. Door afgelopen zaterdag beslag te leggen op de tweede plaats, gaat Veghel door naar de wereldfinale die in oktober in Zweden zal plaatsvinden.

Plaats van handeling is de Scania Academy te Brussel alwaar tijdens een drietal zaterdagen de internationale regionale finales plaatsvinden. Hierin komen de nationale winnaars van een groot aantal Europese landen tegen elkaar uit. Scania Veghel heeft zich dan al gekwalificeerd als winnaar van heel Nederland. Na afloop kon geconstateerd worden dat deze kwalificatie terecht was.

In Scania's Topteam kunnen teams van Scania werkplaatsen over de gehele wereld deelnemen. 22 Jaar geleden is het gestart in Zweden met een aantal werkplaatsen en thans nemen ca. 6.000 personen uit 45 landen deel aan de competitie. Een team bestaat uit maximaal vijf personen samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats. De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt niet alleen de theoretische kennis grondig getoetst en wordt hen gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen, maar moeten bijvoorbeeld ook obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen.



Teamwork, service- en oplossingsgericht denken en een goede motivatie zijn essentiële bouwstenen voor een succesvol team. Scania TopTeam heeft tot doel deze competenties optimaal aan te spreken. Successen en tegenslagen worden gedeeld en verwerkt. De opgedane kennis en ervaring dienen als vertrekpunt voor de volgende opdracht. Het resultaat is een maximaal gemotiveerd team dat in de praktijk de gehele werkplaats stimuleert de klant de beste service te verlenen en de stilstand van de voertuigen tot een minimum te beperken. De competitie verhoogt het algemene kwaliteitsniveau van het Scania servicenetwerk. Scania Academy faciliteert deze competitie en levert de coach die het team van Veghel heeft voorbereid op de krachtmeting.

Scania TopTeam start met een nationale competitie waaruit één winnaar per land naar voren komt. Vervolgens treffen deze elkaar in de internationale regionale finales. Hiervan vinden er drie plaats bij Scania Academy in Brussel op 14, 21 en 28 mei a.s. Ook op andere continenten vinden deze internationale regionale finales plaats. De winnaars hiervan strijden in de ultieme finale voor de titel 'Scania TopTeam World Champion'. Deze finale vindt plaats in oktober 2011 in Södertälje, Zweden; het Scania hoofdkantoor. Nadat het winnende team is geëerd en met de prijzen huiswaarts is gekeerd, resteert nog één winnaar: de klant.