Clicky

 
Transport Online - CDA-Kamerlid Boswijk blijft even thuis na protest boeren bij huis

CDA-Kamerlid Boswijk blijft even thuis na protest boeren bij huis

CDA-Kamerlid Boswijk blijft even thuis na protest boeren bij huis
29-06-2022 10:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - CDA-Kamerlid Derk Boswijk blijft de komende dagen thuis bij zijn gezin, nadat dinsdagavond boze boeren bij zijn huis stonden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Zelf was hij toen nog aan het werk, zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar waren er wel, meldt hij op Twitter.

"Ik ga altijd met iedereen overal, ook bij negatief advies, in gesprek", zegt Boswijk. "Ook gisteren nog. Ik hoor dan de onzekerheid en woede maar die helaas ook vaak is gebaseerd op halve waarheden." Maar politici thuis opzoeken "dient geen enkel doel", vindt hij. "Stop ermee!"

De CDA'er benadrukt dat de boeren die over de schreef gaan een beperkte groep vormen. Hij zegt ervan overtuigd te zijn "dat het overgrote gedeelte van de agrarische sector hardwerkende mensen zijn die graag willen bijdragen aan de grote maatschappelijke opgaves".

D66'er Tjeerd de Groot heeft "alle begrip" voor het besluit van Boswijk. Ook bij zijn woning in Friesland rijden 's avonds laat trekkers door de straat. Hijzelf komt daar om die reden even niet meer; ook de weekends brengt hij door in zijn huis in Den Haag. Ook wordt hij 'dag en nacht" gebeld door onbekende nummers.

"Dit is geen demonstratie maar intimidatie", vindt De Groot. Hij vindt de overlast die boze boeren met hun trekkers veroorzaken in zijn dorp ook erg vervelend voor de buren. "Daar zijn ook mensen bij met kleine kinderen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats