Clicky

 Nog een verdachte aangehouden in onderzoek naar dode man in bestelauto

Nog een verdachte aangehouden in onderzoek naar dode man in bestelauto
28-06-2022 15:00 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de dood van een 23-jarige man uit Amstelveen heeft de recherche een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit aangehouden. Het 23-jarige slachtoffer werd op 12 april 2021 dood aangetroffen in een inbeslaggenomen bestelauto. In april van dit jaar werd in Duitsland een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.

De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van beide mannen met negentig dagen verlengd.  De twee verdachten zaten tot afgelopen vrijdag in beperkingen. Op basis van uitgebreid onderzoek wist de recherche de identiteit van de 72-jarige verdachte te achterhalen. Hij werd op 26 april van dit jaar in het Duitse Leichlingen aangehouden en op maandag 13 juni aan Nederland overgeleverd. De 71-jarige verdachte is op dinsdag 14 juni door de recherche in Amsterdam aangehouden.

Het slachtoffer werkte als pakketbezorger en werd op 10 april 2021 door zijn broer als vermist opgegeven nadat de familie twee dagen niets van hem had vernomen. Het onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op zijn vermissing, veranderde in een onderzoek naar een levensdelict toen zijn lichaam werd aangetroffen in de bestelbus waarmee hij pakketjes bezorgde. Dit voertuig werd aangetroffen in de Latherusstraat in Amsterdam Noord. De man bleek te zijn doodgeschoten. 

Het motief voor zijn dood is nog onduidelijk. De recherche onderzoekt verschillende scenario’s. Het slachtoffer is bij de politie niet bekend met (zware) criminaliteit. De man vluchtte jaren geleden met zijn familie vanuit Syrië waar hij geboren is.

Foto's

  • Dave-Trans
    Dave-Trans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats