Clicky


Nieuwe aanhouding voor dodelijk schietincident Vinkeveen

Nieuwe aanhouding voor dodelijk schietincident Vinkeveen
28-06-2022 14:09 | Binnenland | auteur Redactie

LISSE/VINKEVEEN - De politie heeft een 31-jarige man uit Lisse aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident op het parkeerterrein nabij The Harbor Club aan de Groenlandse Kade in Vinkeveen op zondag 6 maart. Bij dit schietincident kwam een 27 jarige man om het leven en raakten meerdere personen gewond.

De verdachte is dinsdagmorgen aangehouden en in zijn woning is een doorzoeking gedaan. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vandaag wordt op Groenlandse Kade, de locatie waar het schietincident heeft plaatsgevonden, in het nabijgelegen water gezocht naar een vuurwapen dat mogelijk is gebruikt bij het schietincident op 6 maart.

Van de eerder aangehouden verdachten, direct na het schietincident, zit één verdachte nog  vast. Drie verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar nog wel verdacht in deze zaak.  Een andere man bleek niet bij het schietincident betrokken te zijn.

De recherche heeft dankzij getuigen en beeldmateriaal een goed beeld van wat zich op het parkeerterrein heeft afgespeeld, maar meer informatie is welkom, aldus de politie.