Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijven ondervinden flinke hinder van boerenacties op snelwegen

Transportbedrijven ondervinden flinke hinder van boerenacties op snelwegen

Transportbedrijven ondervinden flinke hinder van boerenacties op snelwegen
28-06-2022 13:48 | Transport | auteur ANP

DEN HAAG - Transportbedrijven ondervinden hinder van de boerenacties. Uit protest tegen de stikstofplannen van het kabinet wierpen groepen boerenactivisten maandag en dinsdag blokkades op bij snelwegen. Dat zorgde ervoor dat vrachtwagens later of soms zelf helemaal niet op hun bestemming kwamen.

Vos Transport had bij 10 tot 20 procent van zijn ritten last van de blokkades. "Het is echt een ramp. De problemen variëren van vertragingen tot chauffeurs die uiteindelijk maar moesten omdraaien en helemaal niet op bestemming aankwamen. Je zit ook nog met de verplichte rij- en rusttijden", zegt directeur en eigenaar Jules Menheere.

De geannuleerde ritten leveren vervolgens dubbel werk op, wat het bedrijf extra geld kost. Een exacte schatting van de financiële schade kan Menheere nog niet geven. Hij heeft weinig goede woorden over voor de vorm van actievoeren waar boerengroeperingen voor hebben gekozen. "Dit is al de derde of vierde keer dat ze denken dat ze ons moeten pakken, ik vind het wel welletjes. Ik voel hun angst en leef met ze mee, maar ik vind niet dat ze over mijn kop moeten staken."

Bij branchegenoot Van Duijn Transport klinkt hetzelfde geluid. Planner John Gielisse verwacht dat boeren snel de sympathie van anderen verliezen door blokkades. "Je mag het oneens zijn, maar je moet elkaar niet in de weg zitten." Vertragingen door de acties hebben bij het bedrijf, dat veel vleesproducten vervoert, niet voor noemenswaardige problemen gezorgd. De aansluiting op veerdiensten of treinen naar bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk is nooit in het geding gekomen, waardoor er geen grote financiële gevolgen waren.

Post- en pakketvervoerder PostNL meldt nog geen grote problemen te hebben ondervonden door de snelwegblokkades. Het bedrijf houdt de ontwikkelingen wel nauwlettend in de gaten, zegt een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden